Administrația locală ploieșteană a anunțat că organizează dezbatere publică privind ajustarea tarifului prețului de producere - transport - distribuție a energiei termice livrată în sistemul centralizat de operatorul de la nivelul municipiului.

"În conformitate cu prevederile art.7 alin. (9) și (10) din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică se organizează dezbatere publică, în data 04.01.2019, începând cu ora 17:00, la sediul Teatrului Toma Caragiu (Ploiești, Str. Toma Caragiu, nr.13), cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea ajustării prețului de producere - transport - distribuție a energiei termice destinată SACET (Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică - n.r.), livrată de operatorul VEOLIA ENERGIE PRAHOVA SRL, în municipiul Ploiești. Recomandările se formulează în scris (semnat, datat și cu datele de contact ale expeditorului) și se depun personal și/sau se transmit prin poștă, la sediul Regiei Autonome de Servicii Publice – Ploiești,  Piața Victoriei, nr.17", informează Primăria Ploiești.

Într-un proiect de hotărâre publicat, spre consultare publică, la finalul lunii noiembrie, se vorbește despre aprobarea unui tarif de 237,35 lei/Gcal, fără TVA, față de 186,97 lei/ Gcal, fără TVA, cât este în prezent.

Discuții referitoare la tariful practicat la Ploiești au apărut și anterior, culminând, în martie 2018, cu o notificare transmisă de Veolia către autoritățile locale și județene, în care reprezentanții companiei arătau că operatorul a înregistrat pierderi de proporţii în ultimii trei ani, învocând că tariful n-a mai fost modifcat de multă vreme şi este cel mai mic din ţară.

Problema a fost repusă pe tapet în toamna acestui an, când Veolia a avertizat că ar putea renunța la contract după încheierea sezonului 2018 - 2019. Directorul comercial al Veolia Energie Prahova, Mihai Dogaru, a spus, într-o ședință a CL Ploiești, că operatorul înregistrează constant pierderi, începând din 2015, estimarea pentru 2018 arătând că ele vor ajunge, în acest an, la peste 70 de milioane de lei.

Joomla SEF URLs by Artio