Primăria Ploiești a anunțat, marți, depunerea, în vederea finanțării, a unui al doilea proiect de atragere a fondurilor europene pentru modernizarea unui cartier mărginaș al Ploieștiului. Dea această dată este vorba despre zona Pictor Rosenthal.

Proiectul va fi depus în cursul acestei săptămâni, ca și cel în valoare de aproape 23 de milioane de lei, pentru cartierul Râfov (VEZI DETALII). Obiectivul general anunțat de administrația locală este "creșterea calității vieții locuitorilor din cartierul Pictor Rosenthal prin ridicarea gradului de confort urban, îmbunătățirea accesului la utilitățile de bază și a circulației rutiere, pietonale si cu bicicleta".

„Dacă luați în considerare proiectele depuse de Primăria Municipiului Ploiești pentru atragerea de fonduri europene, veți vedea că majoritatea acestora au ca scop comun conectarea tuturor zonelor din oraș, din punct de vedere al accesului la utilități, transport etc.”, a declarat primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre.

Proiectul își propune să atragă fonduri europene pentru amenajarea unui părculeț de recreere și locuri de joacă pentru copii, la intersecţia străzilor Pictor Rosenthal și Aleea Berceni, care să satisfacă nevoia de linișteși relaxare a locuitorilor din zonă, extinderea rețelei de canalizare pentru ape menajere și/sau pluviale și extinderea rețelei de iluminat public.

De asemenea, se va avea în vedere modernizarea străzilor de importanță secundară, inclusiv a aleilor pietonale și construirea de piste de biciclete, acolo unde este posibil, în scopul accesului către zonele de interes social. "Prin modernizarea străzilor din cartierul Pictor Rosenthal se va fluidiza substanțial traficul rutier în zonă. Sistemul rutier al străzilor va fi reabilitat, conform normelor tehnice în vigoare, iar trotuarele vor fi proiectate astfel încât, să faciliteze și accesul persoanelor cu dizabilități", menționează reprezentanții Primăriei Ploiești.

Joomla SEF URLs by Artio