Odată cu lansarea programului de curăţenie generală din Ploieşti, primarul Andrei Volosevici a hotărât ca aici să participe, sub coordonarea SGU, şi beneficiarii de venit minim garantat. Unii dintre asistaţi au refuzat, iar astăzi a avut loc o şedinţă, în care şi-au expus nemulţumirile, unele dintre ele întemeiate. Primarul le-a promis că va rezolva lucrurile semnalate, legate de asigurarea materialelor de protecţie sau a unui program de lucru adecvat, dar i-a avertizat şi că nu va accepta să se mai plătească bani nemeritaţi.

 

"Trebuie să înţelegeţi că avem o responsabilitate faţă de ploieştenii plătitori de taxe şi impozite", şi-a început Volosevici discursul, anunţând, tranşant, că nu va accepta plata ajutoarelor pentru cei care nu vor fi de acord să muncească. În schimb, primarul a promis să rezolve o parte din problemele semnalate de oameni. N-ar fi de exclus nici să fie solicitată o notă explicativă din partea conducerii SGU pe această temă.

Unul dintre lucrurile invocate de ploieştenii de la ajutor social a fost legat de lipsa măştilor de protecţie şi a mănuşilor, dar şi a unor condiţii minime de igienă personală, începnd cu un loc pentru nevoile fiziologice. Aceştia au mai cerut ca perioada pe care sunt obligaţi s-o muncească într-o lună să fie împărţită de aşa natură încât programul de lucru să fie de patru ore pe zi.

Joomla SEF URLs by Artio