Administrația ploieșteană a decis să anuleze dezbaterea publică programată pentru vineri, 27 noiembrie, pe tema impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2021, având în vedere actualul context epidemiologic și restricțiile referitoare la adunarea unui număr mare de persoane în spații închise. Ploieștenii pot trimite sugestiile lor on-line, către Primăria Ploiești.

 

"Primăria Municipiului Ploieşti şi Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti informează cetăţenii că nu se va mai organiza dezbaterea publică pe tema impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2021, eveniment care era programat pentru data de 27 noiembrie 2020. Având în vedere contextul epidemiologic actual şi măsurile dispuse la nivel naţional pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, respectiv interzicerea adunării unui număr mare de persoane într-un spațiu închis, autoritatea publică ploieşteană a luat decizia de a nu se mai organiza activitatea respectivă", a informat municipalitatea ploieșteană.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2021 supus dezbaterii publice include impozite și taxe locale nemodificate în raport cu anul anterior, impozitele fiind indexate doar cu rata inflației de 3,8%, conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 106/2020 și art.491 din Codul fiscal.

Proiectul poate fi consultat pe pagina Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti, www.spfl.ro.

Ploieştenii au recomandări, propuneri sau sugestii pe marginea proiectului de hotărâre privind impozitele și taxele locale pentru anul 2021 le pot transmite autorităților locale pe adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

“Dialogul deschis cu ploieştenii este foarte important pentru mine şi tocmai de aceea consider principiul transparenţei decizionale ca fiind fundamental în activitatea administraţiei publice locale. Suntem în acest context pandemic care, din păcate, limitează întâlnirile faţă în faţă cu cetăţenii. Trebuie să fim responsabili faţă de ceilalţi şi să respectăm măsurile de distanţare socială. Ploieştenii trebuie să ştie că obligaţiile lor fiscale nu vor creşte în 2021 în raport cu acest an. Dacă sunt cetăţeni care doresc să ne transmită propuneri pe această temă îi invit să ne scrie şi îi asigur că sugestiile lor vor fi atent analizate. Mulţumim ploieştenilor pentru înţelegere faţă de decizia luată! ”, a declarat primarul municipiului, Andrei Volosevici.

În același context, edilul a propus, deja, și un proiect de hotărâre privind acordarea de facilități agenților economici afectați de restricțiile impuse pe fondul crizei Covid-19 (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio