Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat că va propune o nouă soluţie tehnică privind deversarea canalizării introduse în cartierul Mitică Apostol, reclamând că soluţia stabilită în mandatul trecut, de racordare la canalizarea oraşului, este extrem de scumpă şi de greu de realizat. Noua variantă ar fi de realizare a uneia sau mai multor staţii de proprii de epurare, iar edilul spune că s-ar realiza o economie de câteva milioane de euro, plus una de timp.

 

Actuala variantă ar presupune 2,2 kilometri de reţea în sistem gravitaţional, subtraversarea DN1, a nodului de cale ferată, a unor căi ferate private şi a altor reţele subterane, iar noul primar spune că asta ar genera costuri de circa 6 milioane de euro şi că există o soluţie mult mai simplă: "Din punctul meu de vedere, investiţia ar trebui să fie terminată pe o altă soluţie tehnică, şi anume, conform discuţiei pe care o am cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu Apele Române, să fie mini-staţii de epurare undeva în spate, pe canalul care trece prin spatele Concordia. Numai că pentru asta avem nevoie de avizul celor de la Petrobrazi şi sper că îl vom obţine de data asta. E mult mai ieftin, foarte rapid de făcut şi mult mai eficient. Gândiţi-vă că scenariul cu cele 600 de racorduri de canalizare şi cu formula de a lega canalizarea din Mitică Apostol undeva la capătul Bulevardului Petrolului, deci în Mimiu, înseamnă 6 milioane de euro!".

"Mai este o problemă, Apa Nova, chiar lucrând cu Acvatot, nu are capacitatea să facă aşa de rapid forajele dirijate care subtraversează DN1 şi, mult mai complicat, subtraversează magistrala de cale ferată Ploieşti-Braşov, adică Gara de Vest. Acolo e o întreagă nebunie. Mult mai simplu şi pe asta mergem - şi am suportul Consiliului Judeţean în acest sens - e să facem mini-staţii de epurare în spatele cartierului Mitică Apostol", a completat Andrei Volosevici.

Joomla SEF URLs by Artio