De bine ce au majorat cu aproape 10% salariile în Primăria Ploieşti şi structurile subordonate, autorităţile locale au decis să îngheţe angajările în instituţie. Măsură a fost luată joi de Consiliul Local Ploieşti, fiind inclusă în acelaşi proiect prin care au crescut şi lefurile. Blocarea angajărilor va fi valabilă până la 31 decembrie 2019, însă vor exista şi excepţii, pentru o parte dintre ele fiind necesar tot acordul forului legislativ.

"Începând cu 1 ianuarie 2019, până la 31 decembrie 2019, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Ploieşti, precum şi din instituţiile şi serviciile publice din subordinea Consiliului Local. Pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri se continuă procedurile de ocupare a acestora", se arată în hotărârea adoptată joi de Consiliul Local Ploieşti. "Prin excepţie de la prevederile alin. 1, ordonatorii de credite pot aproba ocuparea posturilor ce se vor vacanta după data de 1 ianuarie 2019, precum şi posturile de conducere vacante pentru care s-a dispus exercitarea cu caracter temporar începând cu data de 1 ianuarie 2019, numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Prin excepţie de la prevederile alin. 1 şi 2, în cazurile temeinic justificate, prin hotărâre a Consiliului Local se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante, cu justificarea necesităţii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în buget", se mai precizează în acelaşi document.

Pe acelaşi subiect: 

Acelaşi document mai impune şi ca toate cursurile pentru perfecţionarea angajaţilor să se ţină în Ploieşti, măsură venită după ce, în ultimii doi ani cel puţin, au existat scandaluri cu privire la transformarea acestor deplasări plătite din bani publici în concedii la munte sau la mare pentru funcţionari.

Practic, prin măsura adoptată joi, consilierii au încercat să se asigure că cheltuielile de personal ale administraţiei ploieştene, deja crescute odată că această majorare de 9,5%, plus norma de hrană şi voucherele de vacanţă, nu vor mai creşte şi mai tare pe parcursul anului. Totuşi, propunerea a fost criticată de primarul Dobre şi colegii acestuia din PNL, care au reclamat că, în momentul implicării în lansarea concursurilor pentru posturile vacante, forul legislativ şi-a arogat atribuţii care în mod normal ar fi trebuit să-i revină conducerii executive, liberalii argumentând că această decizie ar reprezenta un abuz din partea Consiliului Local.

Joomla SEF URLs by Artio