Majorare de salarii pentru angajaţii din Primăria Ploieşti şi structurile subordonate! Consilierii locali au aprobat astăzi, într-o şedinţă maraton, marcată de scandaluri pe tema lefurilor şi a tarifului la termoficare, un proiect de hotărâre care vizează majorarea salariilor cu 9,5%.

 

Primarul Adrian Dobre s-a opus proiectului şi, continuând declaraţiile date în ultimele săptămâni, a argumentat că majorarea ar fi "iresponsabilă", mai ales că nu se cunosc veniturile pe care administraţia locală le va încasa în 2019 de la Guvern, din cotele din impozitul pe venit. Acesta a vorbit şi despre o ipocrizie a consilierilor din coaliţia majoritară PSD-ALDE, care la finalul anului trecut respinseseră un proiect al său privind contractarea unui credit pentru investiţii, pe motiv că nu se cunoşteau datele bugetare, însă acum, tot fără a avea o situaţie certă a bugetului, au fost de acord să majoreze cheltuielile de personal. Pe un an întreg, efortul bugetar suplimentar adus de această decizie este estimat la 10 milioane de lei, asta în condiţiile în care alte aproape zece milioane vor merge în 2019 pentru norma de hrană şi tichetele de vacanţă, drepturi garantate printr-o decizie luată la nivel central şi care se vor aplica în premieră în acest an.

Edilul a avertizat şi că majorarea de salarii ar lăsa cu siguranţă instituţia fără bani de investiţii, oricum un capitol incert, şi ar pune în pericol şi o serie de servicii de utilitate publică. De altfel, în aceeaşi şedinţă a existat şi un proiect de hotărâre propus de Adrian Dobre pentru plafonarea lefurilor, la nivelul de până acum.

Consilierii PSD şi ALDE nu au părut impresionaţi de argumentele primarului, iar majoritateaa respins proiectul său de plafonare şi a aprobat imediat proiectul de majorare a lefurilor, după ce anterior aprobase şi o anexă suplimentară care îi vizează pe salariaţii de la Serviciul Public Finanţe Locale, care iniţial nu fuseseră incluşi în proiect şi care vor încasa lunar salarii ceva mai mari decât colegii de la alte structuri.

Măsura se aplică de la 1 ianuarie 2019.

Joomla SEF URLs by Artio