Spațiile pentru carantinarea persoanelor venite din străinătate se dovedesc insuficiente, în Prahova, iau autoritățile trebuie să găsească soluții de urgență.

 

Prefectul Cristian Ionescu, a lansat, luni, un apel către agenții economici din județ, prin care le solicită acestora să pună la dispoziție spațiile de cazare pe care le au disponibile pentru carantinarea cetățenilor față de care se impune luarea acestei măsuri. Acesta "le solicită autorităților locale și operatorilor de profil să înțeleagă importanța și complexitatea stării de urgență și să accepte ca, în această perioadă, spațiile pe care le administrează să devină locuri de carantină pentru românii care revin în țară din «zonele roșii»", a transmis Prefectura Prahova, care arată că este vorba despre o problemă care trebuie rezolvată urgent, "dat fiind fluxul mare de persoane care se întorc din țările afectate de noul coronavirus". Luni, în județ, 205 persoane se aflau în carantină instituționalizată.

HG 201/2020 prevede cheltuielile pentru carantină acoperite de stat, astfel:

- alocație de cazare în valoare de 230 lei/zi (…); în situația în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziție în mod gratuit, alocația de cazare este în valoare de 50 lei/zi (…);

- indemnizația de cazare, în cuantum de 70 lei/zi (…)

Informații suplimentare pot fi obținute de cei interesați la telefon 0244.514.015, prin fax, la numerele 0244.546.067 și  0244.510.276 sau prin e-mail, la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Numerele de telefon ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Prahova (C.J.C.C.I.) sunt 0720.259.833 și  0244.515.946.

Joomla SEF URLs by Artio