Consiliul Local Ploiești se va reuni, marți, în ședință extraordinară, având pe ordinea de zi patru proiecte privind solicitarea amânării ratelor pe care municipalitatea le avea de achitat, în acest an, pentru creditele contractate.

 

Proiectele vizează amânarea plății ratelor aferente creditelor contractate de la BCR, BRD, CEC Bank și Exim Bank. Bugetul local pe 2020 prevede rambursarea unei sume de 40.000.000 de lei, în contul celor patru credite amintite.

Cele patru proiecte care vor fi supuse astăzi la vot, în Consiliul Local, invocă "situația excepțională creată de pandemia COVID-19 și de starea de urgență decretată de Președintele României prin Decretul nr. 195/16.03.2020 «Decret privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României», precum și prevederile Ordonanței de Urgență nr. 29.18.03.2020 privind unele măsuri economice și fiscal bugetare, în speță prorogarea termenului de plată a taxelor și impozitelor locale până la data de 30 iunie 2020".

Municipalitatea cere amânarea ratelor fără modificarea condițiilor în care s-a făcut achiziția publică sau a perioadei de rambursare a creditului. În același timp, autoritățile menționează, la condiții, plata plății lunare a dobânzilor, pe toată perioada de derulare a creditului, cu menținerea marjei dobânzii.

Joomla SEF URLs by Artio