Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a reconfirmat faptul că o sumă considerabilă va fi asigurată anual, din bugetul județului, pentru subvenționarea prețului gigacaloriei plătit de ploieșteni.

 

"Ca reprezentant al Consiliului Județean Prahova, am arătat locuitorilor municipiului Ploiești că este imposibilă menținerea tarifului actual al gigacaloriei și, de fiecare dată, am demonstrat că Adrian Dobre minte pentru a-și atrage «simpatia» ploieștenilor. Ne aflăm acum în situația pe care am prezentat-o de fiecare dată, corect, ploieștenilor: prețul crește. Cu toate acestea, la Ploiești va rămâne cel mai mic tarif de producere a energiei termice din țară. S-au depășit toate orgoliile politice și disputele artificial create de primarul Adrian Dobre, reprezentanții tuturor partidelor din Consiliul Local Ploiești și din Consiliul Județean Prahova votând pentru ca ploieștenii să nu rămână fără apă caldă și căldură. Dezinformarea cetățeanului și denaturarea adevărului la care a apelat, în discursul public, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, au ajuns, în cele din urmă, să se întoarcă împotriva sa, în privința prelungirii contractului cu Veolia Energie, de care depinde confortul ploieștenilor", a declarat președintele Consiliului Județean Prahova, în contextul prelungirii, cu trei ani, a contractului cu operatorul de termoficare Veolia Energie Prahova (VEZI DETALII).

Acesta a arătat că, potrivit "angajamentului asumat față de ploieșteni, Consiliul Județean Prahova va asigura fondurile necesare pentru subvenționarea prețului plătit de populație. Zece milioane de lei anual vor merge către bugetul Primăriei Ploiești, din bugetul județean, astfel încât să îi ajutăm pe ploieștenii racordați la sistemul centralizat de energie termică".

În același context, Toader l-a acuzat pe primarul municipiului, Adrian Dobre, că "a mințit cu bună știință atunci când susținea că «nu vrea un tarif care să înceapă cu cifra 2», așa cum, populist, a înfierat majorarea tarifului la 237 de lei pe gigacalorie, la începutul acestui an, în ciuda prevederilor referitoare la subvenționarea prețului final pe care îl va plăti populația".

Joomla SEF URLs by Artio