Buchiniștii care vând de atâta vreme cărți la tarabele din zona pasajului pietonal Nichita Stănescu au primit notificări să elibereze de urgență standurile are erau un adevărat reper în centrul Ploieștiului. Administrația locală are alte planuri, intenționând ca acolo să amenajeze spații de alimentație publică. Volumele clasicilor, culegerile de matematică și atlasele trebuie să lase loc grătarelor și dozatoarelor de bere.

 

De ani buni, zona pasajului Nichita Stănescu este cunoscută ploieștenilor pentru standurile buchiniștilor. Chioșcurile au rămas cam goale, în ultima perioadă, dar câțiva au ținut cu dinții de afacerea lor, cu volume noi sau în regim de anticariat, și tradiția s-a păstrat. Până acum, când cărțile trebuie să facă loc teraselor, așa cum a decis Consiliul Local Ploiești, printr-o hotărâre adoptată pe 30 mai.

Documentul aprobă "închirierea prin licitație publică deschisă, cu strigare, a unor spații cu altă destinație decât aceea de locuință situate în Piața Victoriei - Pietonal Nichita Stănescu, pentru desfășurarea de activități conform Anexei nr. 1 ce face parte integrantă din prezenta hotărâre". Iar anexa la care face trimitere textul HCL 171/2019 se referă la patru module, fiecare cu o suprafață de 7 mp, descrise ca "spații pentru activități comerciale de alimentație publică pentru deservire zona I". Prețul de pornire stabilit prin hotărâre era 334,32 lei/lună, cu un pas de licitație de 80 de lei, iar durata de închiriere este de trei ani, cu posibilitate de prelungire, cu acordul ambelor părți.

Potrivit observatorulph.ro, contractele actualilor chiriași erau valabile până la 31 iulie, dar buchiniștii se așteptau să fie prelungite, cum s-a întâmplat de fiecare dată, mai ales că ani la rând au fost amăgiți că zona va fi modernizată, însă nu-i va fi schimbată destinația. Acum s-au trezit, însă, cu notificări conform cărora trebuie să părăsească standurile în teren de 10 zile.

Până în prezent, pe site-ul Primăriei Ploiești nu a fost publicat niciun anunț referitor la închirierea acestor spații.

Joomla SEF URLs by Artio