Confruntate cu reale probleme financiare, pe fondul scăderii veniturilor la buget şi creşterii mai multor cheltuieli, în frunte cu acelea de personal, autorităţile ploieştene au fost nevoite, în 2019, să facă tăieri semnificative. Argumentând că la bugetul de salarii nu-i lasă legea să umble, reprezentanţii administraţiei locale au redus alocările pentru spectacole în aer liber, curăţenie, întreţinerea spaţiilor verzi, transportul public şi asfaltări. Astfel, la acest ultim capitol, bugetul rămas pentru reparaţii curente este de aproape cinci ori mai mic în acest an decât în alţi ani.

Proiectul de buget pe 2019 arăta, la reparaţii curente, o propunere de puţin sub 3,2 milioane de lei, însă varianta iniţială a suferit numeroase modificări în timpul dezbaterilor din Consiliul Local, atât de multe încât, la un moment dat, a devenit greu să le mai urmărim. Totuşi, potrivit unor surse din administraţia locală, aceste alocări au suferit şi ele tăieri, aşa că au ajuns, în urma aprobării, la valoarea de 2 milioane de lei. Chiar dacă ar fi rămas la 3,2 milioane, tot ar fi fost cel mai mic buget de asfaltări din istoria recentă a Ploieştiului.

Pe acelaşi subiect: 

Spre comparaţie, execuţia din 2018 a fost de aproape 10,2 milioane de lei, oricum în scădere faţă de media din perioada 2010-2017.

Joomla SEF URLs by Artio