Când încep lucrările în şcolile şi grădiniţele din Ploieşti

Written by Anca Visan Category: Administraţie Created: Wednesday, 05 July 2017 10:40

Vara este perioada propice pentru lucrări în unităţile de învăţământ, în condiţiile în care copiii sunt în vacanţă. La Ploieşti, autorităţile anunţă că au finalizat licitaţia pentru desemnarea constructorilor, apelând în acest an la o procedură nouă, la care lucrările au fost împărţite în trei loturi, iar pentru fiecare lot au fost selectate câte trei firme.

 

Noul tip de procedură, explică reprezentanţii Primăriei Ploieşti, merge pe ideea de a obţine preţul cel mai scăzut, autorităţile împărţind lucrările pe trei loturi, câte unul pentru licee, şcoli şi respectiv grădiniţe şi creşe, iar la fiecare dintre aceste loturi fiind selectate câte trei firme, care, mai departe, intră într-o nouă procedură de selecţie, mai rapidă, fără contestaţii.

După aprobarea listei de lucrări pentru vara lui 2017 şi finalizarea licitaţiei mari, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a anunţat că ofertanţii rămaşi în cursă vor primi în această săptămână lista cu unităţile de învăţământ, având termen până luni să prezinte ofertele de preţ. "Practic, pentru fiecare lot, au fost selectaţi câte trei ofertanţi, care apoi intră într-o procedură de selecţie simplificată, de fiecare dată când anunţăm lucrări. Este un nou tip de procedură de atribuire, care nu s-a mai folosit până acum în Ploieşti şi care urmăreşte obţinerea unor preţuri cât mai scăzute. Luni este termenul de depunere a ofertelor pentru lucrările pe care dorim să le efectuăm în această vacanţă de vară", ne-a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Având în vedere că departajarea între cei trei operatori rămaşi în cursă, pe fiecare lot, se face după o procedură simplificată, autorităţile ploieştene estimează că lucrările la unităţile de învăţământ vor putea începe de săptămâna viitoare.

Vezi AICI lista unităţilor de învăţământ din Ploieşti incluse în programul de reabilitări, reparaţii curente şi igienizări în această vară!

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.