Ce se va întâmpla cu troleibuzele din Ploiești. Anunțul oficial al primarului Adrian Dobre, după greva japoneză de luni, se referă și la disponibilizări

Category: Administraţie Created: Monday, 12 June 2017 15:07

Troleibuzele vor continua să circule în Ploiești, pe traseele cunoscute, a anunțat, luni, primarul municipiului, Adrian Dobre, după protestul sindicaliștilor TCE, despre care Actualitatea Prahoveană a scris AICI. Pe de altă parte, acesta le-a dat angajaților societății noi motive de îngrijorare, pentru că unii dintre ei urmează să-și piardă locul de muncă.

 

Edilul a negat că s-ar fi pus problema renunțării la troleibuze pe traseele 44 și 202, dar spune că în discuție este relocarea depoului destinat acestor mijloace de transport în comun. „Este o discuţie legată de relocarea depoului de troleibuze pentru că implică foarte multe costuri pentru cei de la TCE să ai două locaţii, şi impozitele şi taxele locale dar şi alte costuri suplimentare. O relocare, dar trebuie văzut aici raportul între costuri și beneficii. Alte lucruri trebuie discutate într-un context mult mai amplu, posibilitatea de a achiziţiona noi troleibuze. Pe ghidul care a fost în consultare, prioritară este achiziția de tramvaie. Singura discuţie care a avut loc a fost cea legată de relocarea depoului din cauza cheltuielilor pe care le generează", a spus Adrian Dobre, apreciind că nemulțumirile sunt alimentate, de fapt, de tensiunile de la nivelul societății, în perspectiva unor viitoare disponibilizări. „Prima disponibilizare va fi de 29 de persoane din TCE. Trebuie văzut, încă nu avem o situaţie foarte clară cost-beneficiu. A fost o discuţie şi probabil acum începând să pună în practică lucrurile acestea. Există o etapizare foarte clară, cam la două trei luni se analizează situaţia după fiecare etapă în parte şi se vor lua decizii în continuare. Lucrurile acestea se fac pe paşi în funcţie de alte măsuri pe care le luăm", a mai precizat primarul municipiului.
TCE, operatorul de transport public din Ploiești, are în prezent în jur de 1.000 de angajaţi.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.