cj 30 iunie 2017Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, zilele trecute, lista pe 2018 privind parteneriatele cu primăriile pentru derularea împreună a unor proiecte de modernizări. Vorbim, practic, despre obişnuitele parteneriate, prin care, an de an, bugetul judeţului susţine financiar diverse investiţii ale autorităţilor locale, mai ales în situaţiile în care primăriile n-ar reuşi să acopere singure cheltuielile necesare.

Acest criteriu explică de ce lipsesc de pe această listă unele primării cu bugete mari şi care, automat, nu au mai avut motive să apeleze la sprijinul Consiliului Judeţean. În schimb, cum era de aşteptat, localităţi mai puţin "înzestrate", precum Mizil, Baba Ana, Bătrâni, Cărbuneşti sau Sălciile apar, cu alocări între 65 şi 195 de mii de lei.

Valoarea totală a bugetului a fost de 15,1 milioane de lei, sumă primită anterior de Consiliul Judeţean de la Guvern şi repartizată către aproape 100 de proiecte propuse de primăriile din Prahova. Cea mai mare finanţare alocată unui singur proiect se ridică la 400.000 de lei şi merge către Primăria Băicoi, care va primi aceşti bani pentru lucrări de turnare a covoarelor bituminoase. Tot 400.000 de lei va primi şi Primăria Buşteni, pentru modernizarea unui drum care duce până la Cabana Gura Diham. Mai departe, în această ordine, urmează alocări de 350.000 de lei către Cornu, pentru restaurarea Monumentului Eroilor, 300.000 de lei către Ploieşti, pentru proiectul de reumplere a lacului secat de la Parcul Memorial "Constantin Stere" şi refacere a aşa-zisei zone de plajă, 300.000 de lei către Iordăcheanu, pentru înfiinţarea unei minigospodăriri de apă în satul Vărbila, 300.000 către Sinaia, pentru dotarea spitalului cu o trusă laparoscopică, sau 250.000 către Băneşti, pentru amenajarea unui podeţ peste râul Doftana.

Joomla SEF URLs by Artio