La ani de zile de când a fost anunţat, după ce ba a fost prioritar pentru CNIAR ba n-a mai fost, plimbat între autorităţile judeţene şi cele centrale, proiectul pentru realizarea unei noi legături rutiere între Prahova şi Braşov, pe ruta Câmpina - Valea Doftanei - Săcele, ca alternativă la DN1, urmează să fie realizat de Compania Naţională de Investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării. Consiliul Judeţean Prahova a aprobat în şedinţa din această săptămână un proiect de hotărâre privind predarea amplasamentului.

 

Conform hotărârii adoptate acum, instituţia va încheia un protocol cu CNI, prin care va preda două terenuri, în suprafaţă însumată de aproape 210.000 de metri pătraţi, necesare pentru realizarea lucrărilor. O porţiune din drum a fost deja reabilitată de către Consiliul Judeţean Prahova, la o alta se lucrează în baza unei finanţări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Cel mai greu tronson, cel care practic traversează muntele, pe traseul unui drum forestier foarte greu practicabil, între Valea Doftanei şi localitatea braşoveană Brădet, urmează să fie modernizat prin CNI, în baza proiectului discutat acum. Asta, desigur, dacă obiectivul de investiţii va rămâne printre cele prioritare, pentru că, în ultimii ani, promisiuni au tot fost. Necesitatea lui este evidentă, această nouă şosea putând să reprezinte o alternativă la DN1, preluând astfel o parte din traficul infernal de pa Valea Prahovei.

"Drumul este modernizat pe tronsonul cuprins între km 0+000 şi km 35+100, cu structura rutieră alcătuită din îmbrăcăminţi asfaltice şi pietruit sau impracticabil pe tronsonul cuprins între km 35+100 şi km 63+594 (28,494 km). Porțiunea de drum cuprinsă între km 35+100 – 37+620 se află, în prezent, în curs de reabilitare, prin Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL II). Contractul de proiectare și execuție pentru acest tronson, a fost încheiat în anul 2019 și se află în etapa de proiectare. Reabilitarea DJ 102 I ar asigura o legătură rutieră facilă între două judeţe dezvoltate puternic economic, Prahova şi Braşov, realizând tranzitul de persoane şi marfă, materii prime, materiale, resurse energetice, forţă de muncă. DJ 102 I asigură legatura rutieră între DN 1 (Bucureşti – Braşov) din localitatea Câmpina cu DN 1A (Ploieşti – Vălenii de Munte – Săcele)", se arată în expunerea de motive care a însoţit proiectul de hotărâre.

 

Joomla SEF URLs by Artio