Premierul Viorica Dăncilă va efectua, miercuri dimineață, o vizită de câteva ore în județul Prahova.

 

Prima oprire a prim-ministrului va efectua, de la ora 10.00, o vizită la staţia  de tratare mecano – biologică a deşeurilor biodegradabile de pe Centura de Est Ploieștiului, iar apoi va lua parte la semnarea contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a activității de operare a stației de sortare a deșeurilor Boldești-Scăeniși a stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor biodegradabile Ploiești. Contractul va fi semnat între Consiliul Județean Prahova și SC SWO SRL (Solid Waste Operation), de la ora 11.00, la Palatul Administrativ din Ploiești.

Staţia de tratare mecano-biologică a deşeurilor, construită la marginea Ploieştiului, a fost finalizată în vara anului trecut, fiind cea mai mare de acest fel din România. Investiția s-a ridicat la 64 de milioane de lei cu tot cu TVA, fiind realizată de Consiliul Judeţean Prahova în cadrul master-planului judeţean pentru managementul deşeurilor. Aceeasta asigură un tip nou de circuit, făcând posibilă sortare gunoaielor colectate pe categorii (reciclabile și menajere sau vegetale), mărunțirea, iar, mai departe, deşeurile din aceste ultime tipuri sunt deshidratate, urmând să fie utilizate la fabricarea compostului sau a cimentului, deși planul autorităților este ca, pe viitor, să găsească fonduri pentru captarea biogazului şi folosirea lui ca sursă de cogenerare a energiei termice. Obiectivul este ca o cantitate cât mai mică de deșeuri să ajungă la rampele tradiționale.

În cadrul evenimentului de astăzi, de la Ploiești, premierul va susține scurte declarații de presă și va efectua o vizită și la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio