În Prahova poate începe rechiziționarea de spații de cazare, acestea urmând să fie transformate în centre pentru carantinarea persoanelor care vin din "zonele roșii", cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus. Hotărârea a fost luată la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (VEZI DETALII), urmând ca reprezentanții CJ să fie cei care identifică spațiile ce pot fi rechiziționate.

 

Inițierea demersurilor necesare pentru efectuarea rechizițiilor de bunuri și prestări servicii în interes public, de către Comisia mixtă de rechiziții a județului Prahova, a fost aprobată marți, de Comitetul Județean pentru Situații Speciale de Urgență. Măsura vine pe fondul crizei de locuri în centrele de carantină din Prahova, în condițiile în care autoritățile se așteaptă ca, în preajma Paștelui, un număr mare de persoane să se întoarcă din străinătate.

Consiliul Județean va fi instituția care va identifica spații și va întocmi cereri de rechiziții și chemări de persoane în interes public, au precizat reprezentanții Prefecturii Prahova. Solicitarea va fi înaintată Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Prahova, care va cere prefectului convocarea comisiei mixte de rechiziții. Această comisie va fi cea care va aproba rechiziția.

În bilanțul comunicat marți de Prefectura Prahova, autoritățile precizează că, la acel moment, în județ funcționau 14 centre de carantină, în care erau cazate peste 650 de persoane.

Joomla SEF URLs by Artio