sgu ploiestiAflată în pragul declanşării unei greve generale, din cauza întârzierii drepturilor salariale, societatea ploieşteană Servicii de Gospodărire Urbană, deţinută integral de administraţia locală, ar putea primi un sprijin din partea autorităţilor, care au propus efectuarea unor deconturi mai dese, ceea ce ar crea un cash-flow adecvat la nivelul SGU Ploieşti.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Ploieşti convocate pentru ziua de joi figurează un proiect de hotărâre care propune modificarea contractului de delegare dintre Primărie şi SGU, în sensul schimbării modalităţii de plată. Mai precis, propunerea este ca deconturile să se poată face de două ori pe lună, în loc de o singură dată, cum se întâmplă în prezent, pe un model aplicat începând din această vară şi la TCE, o altă societate a municipalităţii. Acest lucru ar trebui, în teorie, să asigure mai multe lichidităţi la SGU, în condiţiile în care, de multe ori în ultimele luni, conducerea reclama că Primăria a plătit cu întârziere pentru lucrările comandate la spaţiile verzi sau locurile de joacă.

Proiectul vine în contextul în care, din cauza întârzierii salariilor, venită după un lung şir de probleme, salariaţii au ameninţat recent cu greva. Puteţi citi mai multe detalii AICI şi AICI.

"Sper ca situaţia să se dezamorseze la SGU în momentul în care angajaţii îşi vor primi salariile. Joi, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local este propus un proiect de hotărâre care stabileşte că SGU va putea fi plătită de două ori pe lună de către Primărie, la fel cum s-a întâmplat şi cu TCE. Această măsură le va permite să îşi asigure mai uşor lichidităţile", a declarat, astăzi, Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Joomla SEF URLs by Artio