Autorităţile ploieştene pregătesc o deplasare în Italia, în luna decembrie, la invitaţia Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile AE3R Prahova, pentru a studia o centrală electrică din Sicilia şi activitatea administraţiilor din această regiune.

 

Deplasarea este propusă în perioada 11-14 decembrie, conform unui document intern întocmit de Direcţia Tehnică din Primăria Ploieşti. Programul oficial ar urma să includă o vizită de lucru la o centrală electrică aparţinând Enel, inaugurată în 2010 în oraşul sicilian Siracusa şi considerată revoluţionară în domeniu. Totodată, vor avea loc întâlniri cu oficialităţile din Siracusa şi Catania, au mai precizat reprezentanţii Primăriei, care arată, în referatul întocmit, că discuţiile vor viza "scheme de finanţare inovatoare", contracte de performanţă energetică, accesarea de fonduri europene pentru creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor de energii regenerabile.

Primăria Ploieşti ar urma să fie reprezentată de două persoane, viceprimarul Cristian Ganea şi directorul executiv adjunct al Direcţiei Tehnice, Mădălina Crăciun, adică persoanele care au aprobat, respectiv întocmit referatul respectiv, în care se mai arată că biletele de avion dus-întors ar urma să costa aproape 2.400 de lei.

Joomla SEF URLs by Artio