O "avarie majoră" a lăsat aproape 15% din Ploieşti fără apă potabilă la robinete, începând de sâmbătă, iar operatorul sistemului, Apa Nova, spune că totul pleacă de la o conductă care fusese instalată în urmă cu trei ani şi jumătate, odată cu proiectul european pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor. Primarul Adrian Dobre a declarat luni că le-a solicitat reprezentanţilor firmei executante să se prezinte la Ploieşti, dar şi că încă nu e clar unde a avut loc avaria.

Potrivit Apa Nova, conducta, în limbaj simplist o magistrală care asigura livrarea apei către mai multe cartiere, a fost instalată în 2015. Primăria confirmă informaţia, însă Adrian Dobre spune că încă nu e clar unde a avut loc avaria care a făcut ca apa livrată la robinete să fie plină de impurităţi şi nepotabilă. "Este una dintre cele patru conducte de alimentare a municipiului Ploieşti, nu vorbim despre o reţea de stradă sau de cartier. Este o conductă de 615 milimetri diametru. Am mers pe traseul său, de la intrarea în municipiu şi până în giratoriul de la Caraiman, am verificat tot tronsonul şi nu s-a putut identifica zona în care s-a spart. Nu ştim cauza exactă a avariei. Sunt foarte curios să vedem unde s-a scurs apa de acolo, pentru că la suprafaţă nu a ieşit nimic. Există nişte caverne, ceva? Pentru că altfel nu se explică... De altfel, eu am şi cerut ca, în momentul în care se va decoperta, să fiu chemat personal să văd ce se întâmplă", a declarat, luni după-amiază, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre.

Acesta a mai precizat că i-a convocat pe reprezentanţii firmei Tancrad, cei care au făcut săpăturile în cadrul proiectului european, la o şedinţă care va avea loc marţi la ora 12.00. Toate lucrările făcute atunci sunt încă în garanţie până în 2020, a mai spus primarul. "Am solicitat o întâlnire cu agentul economic care a efectuat lucrarea de modernizare a conductei de apă, în 2015, odată cu liniile de tramvai. Noi nu aveam cum să intervenim, altfel pierdeam garanţia. Mâine la ora 12.00 este programată această şedinţă. Garanţia este până în 2020", a declarat, luni, primarul Ploieştiului.

Joomla SEF URLs by Artio