Conducerea Consiliului Judeţean Prahova anunţă că nu renunţă la intenţia de a ceda către Primăria Ploieşti centrala de producţie a agentului termic de la Brazi, parte din reţeaua primară a sistemului integrat de termoficare a municipiului. Astăzi, consilierii au adoptat o hotărâre care vizează actualizarea inventarului bunurilor din domeniul public, practic un pas procedural necesar pentru intabularea terenului şi, mai departe, conform planului, transmiterii către autorităţile locale.

 

Anunţul vine în contextul unui scandal legat de sistemul de termoficare din Ploieşti, având în vedere că pe 1 mai expiră actualul contract, iar autorităţile locale şi operatorul, în ciuda unor anunţuri optimiste, încă n-au ajuns la un acord privind o eventuală prelungire. În tot acest scandal vine şi o veste bună de la Consiliul Judeţean către Primărie, preşedintele CJ, Bogdan Toader, anunţând că instituţia pe care o conduce va face în acest an investiţii pentru modernizarea CET-ului, înainte de a renunţa la el, investiţii de altfel asumate de mai mulţi ani dar nefinalizate.

Practic, acum se fac măsurătorile pe teren, necesare pentru intabulare, mai fiind nevoie şi de un contract de superfice semnat cu Parcul Industrial Brazi, în gestiunea căruia se află terenul aferent centralei termice, a explicat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. "Domnul primar Dobre a fost de acord, în ultimele discuţii, cu preluarea acestui sistem, cu două condiţii, pe care le consider normale, să realizăm noi investiţia legată de cele două arzătoare şi să identificăm clar patrimoniul. Vedem ce este pe teren, identificăm, măsurăm, în vederea intabulării", a declarat, în timpul şedinţei, Bogdan Toader.

Joomla SEF URLs by Artio