Aproximativ o treime din drumurile judeţene din Prahova sunt vulnerabile în cazul unor ninsori. Consiliul Judeţean nu a reuşit să găsească firme de deszăpezire, la licitaţia lansată în vară, pentru patru dintre cele nouă sectoare de drumuri din judeţ.

 

În momentul de faţă, procedura de selecţie a fost reluată pentru cele patru sectoare neacoperite, iar deschiderea ofertelor e programată pe 24 octombrie. Zonele fără operator sunt lotul 4, Chiojdeanca, în estul judeţului, lotul 7, Comarnic-Bertea, în zona montană din nord-vestul judeţului, lotul 8, Talea-Adunaţi-Breaza, şi lotul 9, care include o singură şosea, DJ 713, drum tot din zona montană, dat în folosinţă recent şi care leagă Prahova de Dâmboviţa, prin zona Padina-Peştera.

Cu alte cuvinte, în cazul unor ninsori în viitorul apropiat, drumurile judeţene din aceste sectoare ar rămâne descoperite. Vestea bună e că, pentru moment, prognozele meteo arată o încălzire a vremii. Autorităţile judeţene încearcă şi ele să vină cu o veste bună, preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, declarând că Direcţia de Drumuri din subordine a "identificat o procedură de urgenţă", prin care să poată fi aduse, fără licitaţie, firme care să deszăpezească pentru scurt timp, până la finalizarea selecţiei, aceste drumuri.

Joomla SEF URLs by Artio