Consiliul Judeţean Prahova a anunţat când alocă banii pentru parteneriate cu primăriile

Written by Anca Visan Category: Administraţie Created: Thursday, 10 August 2017 17:29

cj 30 iunie 2017După aproape opt luni de aşteptare, primarii din Prahova află, în ultima decadă a acestei luni, ce proiecte de modernizare vor primi finanţare din bugetul Consiliului Judeţan. Conducerea CJ Prahova a anunţat că va pune în dezbatere în şedinţa din 23 august lista cu alocările către administraţiile locale.

Măsura vine în condiţiile în care, conform legislaţiei în vigoare, consiliile judeţene nu mai pot, de câţiva ani, să ajute cu fonduri autorităţile locale pentru cheltuielile de funcţionare, însă au posibilitatea să sprijine, în baza unor parteneriate, proiectele de modernizare, "reţetă" folosită în ultimii ani şi care a reprezentat, în special pentru primăriile sărace din Prahova, una dintre cele mai importante surse de venituri. În 2017, decizia privind aceste parteneriate a fost amânată, autorităţile judeţene aşteptând să vadă mai întâi ce proiecte vor primi finanţare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Ca să elimine supărările edililor, care au pierdut deja un semestru în care ar fi putut face lucrări, Consiliul Judeţean Prahova a anunţat că va suplimenta bugetul alocat.

"Iniţial, a fost prevăzută suma de 15 milioane de lei pentru parteneriate, însă, analizând cererile depuse, foarte multe la număr, am ajuns la concluzia că este nevoie de o suplimentare a bugetului, pe care îl vom majora până la valoarea de 19,5 milioane. Parteneriatele vor intra în discuţie în şedinţa pe care o vom programa pe data de 23 august", a declarat, astăzi, preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.