Cu Ploieştiul scufundat sub gunoaie, mai mulţi consilieri locali s-au gândit să vină cu un proiect de hotărâre pentru majorarea tarifelor la salubritate. Pusă pe seama obligaţiei de colectare selectivă a deşeurilor, propunere ar urma să ducă la o creştere cu 40% a preţului plătit lunar de persoanele fizice, respectiv cu 25% pe tonă pentru agenţii economici.

 

Proiectul de hotărâre, publicat recent pe pagina de internet a Primăriei, este iniţiat de trei consilieri de la PSD şi ar urma să fie dezbătut miercuri de forul legislativ Ploieştean. El prevede aprobarea noilor tarife şi mandatarea primarului să voteze în consecinţă în viitoarea şedinţă a ADI Managementul Deşeurilor, structura care coordonează activitatea de colectare în numele primăriilor din Prahova.

Conform documentului, pe lângă tariful actual, de 9,5 lei de persoană pe lună cu tot cu TVA, se va adăuga un tarif nou pentru ridicarea deşeurilor reciclabile, care ar duce preţul total la 13,22 lei. Interesant este că, indiferent dacă vor arunca sau nu gunoaiele selectiv, oamenii vor plăti acelaşi tarif final, conform proiectului propus. În cazul persoanelor juridice, tariful pe tona de deşeuri produse ar urma să crească în Ploieşti, de la 296,78 lei la 369,46 lei cu tot cu TVA.

Joomla SEF URLs by Artio