După majorarea substanţială a salariilor aprobată în vara lui 2017, angajaţii din Primăria Ploieşti şi structurile subordonate ar putea să aibă parte în următoarea perioadă de o nouă creştere, pe care o discută acum cu autorităţile după ce salariul minim pe economie a crescut la 2.080 de lei şi la care să se adauge norma de hrană şi tichetele de vacanţă. În timp ce viceprimarul Ganea spune că se impune o ajustare, primarul Dobre anunţă că va veni cu un proiect de plafonare a veniturilor nete ale salariaţilor, care cu tot cu norma de hrană să rămână la vechile valori.

În vara lui 2017, când a fost aprobată aşa-zise lege a salarizării unitare a bugetarilor, au fost stabilite grile, calculate prin înmulţirea unui coeficient la salariul minim brut pe economie. Acest lucru nu a fost valabil şi pentru administraţia publică locală, unde legiuitorul a lăsat fiecare consiliu local şi judeţean să stabilească valorile salariilor, singurele condiţii impuse fiind să nu fie mai mici decât minimul pe economie dar nici mai mari decât indemnizaţia unui vice. La Ploieşti, Consilul Local, forul legislativ al municipiului, a aprobat la acel moment o majorare, de care s-au bucurat în special angajaţii cu funcţii de conducere şi cei cu vechime mare, salariile brute fiind aprobate la acel moment tot pe baza unui coeficient raportat la minimul pe economie, de 1.450 de lei la vremea respectivă. În decembrie 2017, cu doar câteva zile înainte ca minimul să crească, autorităţile au decis să plafoneze salariile la nivelul existent atunci, astfel încât să nu mai existe o majorare din ianuarie 2018. La un an şi ceva distanţă, salariul minim pe economie a crescut din nou, la 2.080 de lei, iar acum sindicaliştii din Primăria Ploieşti cer ajustarea în concordanţă. Asta ar însemna, indiferent de coeficientul stabilit pentru fiecare categorie de post, o creştere a bazei de calcul de la 1.450 la 2.080, deci o potenţială creştere de circa 43%.

Ecuaţia este una extrem de complicată, nu atât din punct de vedere economic, cât mai ales din punct de vedere politic. În timp ce toate taberele se declară interesate de a avea salariaţi bine pregătiţi şi bine motivaţi, primarul Dobre reclamă că salariile actuale din instituţie sunt mari în raport cu sarcinile de serviciu, comparativ cu situaţia din mediul privat şi punctează că "Ploieştiul nu mai este deloc un oraş bogat". În acest context, el a anunţat că va propune în Consiliul Local ca şi de data aceasta cuantumul să fie plafonat, la nivelul valabil în 2017 şi 2018.

PE ACEEAŞI TEMĂ: 

Este de aşteptat ca din acest an, angajaţii Primăriei Ploieşti să primească tichete de vacanţă, câte două de persoană, într-un cuantum total de 2.900 de lei. Suplimentar, de la 1 ianuarie salariaţii din administraţia locală trebuie să primească şi normă de hrană, plătită de la bugetul instituţiei pentru fiecare zi petrecută la muncă. Primarul a anunţat că propunerea sa va fi ca veniturile subalternilor să rămână la vechiul nivel inclusiv după includerea acestui drept nou apărut. Din punct de vedere tehnic, asta ar presupune o scădere a salariului de încadrare, compensată cu respectiva normă. "Legea ne permite să modificăm valorile, nu spune nimeni că acestea nu pot să şi scadă. Cheltuielile de personal au reprezentat în 2018 aproximativ 30% din bugetul Ploieştiului, peste 100 de milioane de lei pentru aparatul de specialitate şi toate instituţiile subordonate. Acum, numai partea de tichete de vacanţă ar însemna vreo 5 milioane de lei în plus", a afirmat primarul Adrian Dobre. Acesta a reclamat că reprezentanţii coaliţiei PSD-ALDE, atât la nivel central cât şi la nivelul administraţiei ploieştene, "nu ştiu decât să meargă pe cheltuieli de consum, nu pe investiţii", dând de înţeles că o eventuală majorare a salariilor din Primăria Ploieşti ar putea ascunde şi o tentativă a acestora de a-i sabota proiectele de investiţii prin creşterea cheltuielilor de funcţionare.

"Nimeni nu a socotit că trebuie să tai din salariu"

În replică, viceprimarul Cristian Ganea, la finalul unei şedinţe cu mai mulţi angajaţi, spune că susţine propunerea de majorare a salariilor, prin raportarea coeficienţilor aprobaţi în 2017 la noua valoare, mai mare cu 43%, a salariului minim pe economie. "Am avut şi astăzi o discuţie cu reprezentanţii sindicatului şi cu directorii structurilor subordonate pe care eu şi domnul viceprimar Pană le avem în subordine. Am înţeles dorinţa dânşilor vizavi de coeficienţii ce trebuie acordaţi la nivelul salariului minim care, de la 1 ianuarie 2019, este la valoarea de 2.080 de lei. Am mai discutat şi faptul că angajaţii încadraţi ca personal contractual, chiar dacă nu sunt funcţionari publici, au aceeaşi însemnătate şi ar trebui trataţi cu aceeaşi monedă. Acum mai sunt şi nişte drepturi câştigate, care au fost date de către Guvern, vorbesc despre indemnizaţia de hrană şi voucherele de vacanţă. Nu înţeleg de ce a apărut această propunere de a nu le acorda, pentru că nimeni nu a socotit că trebuie să tai din salariu ca să adaugi această formă de remuneraţie. Consider că ar trebui să rămânem pe aceiaşi coeficienţi din vara lui 2017, la care să se adauge norma de hrană şi voucherele", ne-a declarat viceprimarul Ploieştiului.

Joomla SEF URLs by Artio