tiruri podul inalt ploiestiAutorităţile ploieştene vor să amenajeze o parcare pe o suprafaţă de trei hectare, în zona Podul Înalt, pe un teren deţinut de administraţia locală, în dreptul actualului depou al troleibuzelor.

Planul, anunţat luni de viceprimarul Cristian Ganea, vine separat faţă de intenţia autorităţilor de a amenaja, tot aici, şi un terminal multimodal, din fonduri europene. Noua parcare ar urma să fie adresată în special maşinilor de mare tonaj, în contextul în care în această zonă sunt adesea TIR-uri staţionate pe marginea drumului sau pe benzile de mers şi care îngreunează circulaţia rutieră

„Încercăm să facem o parcare pentru TIR-uri în zona şoselei Gheorghe Grigore Cantacuzino, lângă viitorul terminal multimodal, pe o suprafaţă de trei hectare. Aceasta va fi amplasată în zona depoului TCE pentru troleibuze. Intenţia este ca toate TIR-urile pe care în prezent le vedem parcate la întâmplare să staţioneze acolo, contra-cost, astfel încât să fie fluidizat traficul rutier în zonă. Practic, şoferii acestor TIR-uri nu vor mai fi nevoiţi să parcheze pe marginea drumului, ci vor avea posibilitatea să staţioneze aici şi să se ducă direct la încrăcare când este cazul”, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul Ploieştiului.

Aglomeraţia din această zonă este determinată de cozile de TIR-uri care se formează în dreptul intrărilor la fabricile Coca-Cole şi Bergenbier şi este cunoscută de ani întregi de autorităţi.

De lipsa unei infrastructuri adecvate suferă și cele două mari parcuri aflate la intrarea în Ploiești, Parcul Industrial Ploiești și Ploiesti West Park dezvoltat de Alinso Group, un dezvoltator multinațional care a reușit performanta de a aduna, într-un spațiu care se întinde pe 300 de hectare, 60 de companii multinaționale din diverse domenii de activitate industrială, care oferă peste 3000 de locuri de muncă. Ploiesti West Park a investit sute de milioane de euro în această zonă, proiectul fiind început de acum zece ani.

Tot de atunci, Alinso Group a făcut nenumărate solicitări către autoritățile statului pentru a contribui la amenajarea unui simplu sens giratoriu la intrarea în parcul industrial, restul infrastructurii de acces fiind realizată pe banii Ploiesti West Park.

Un giratoriu în această zonă ar ajuta la fluidizarea traficului și la scăderea numărului de accidente. Sper să ne audă cineva care are viziunea și puterea să ia o decizie în acest sens”, a declarat Ivan Lokere, CEO Alinso Group, dezvoltatorul Ploiesti West Park.

Revenind la intrarea de la Podul Înalt, noua parcare ar urma să fie amenajată în zona depoului pentru troleibuze, în vecinătatea unui viitor terminal multimodal pe care Primăria Ploieşti vrea să îl construiască aici din fonduri europene, gândit în ideea de a conecta mai multe variante de transport de persoane şi de a oferi o alternativă pentru navetiştii care vin cu maşinile personale, care vor avea posibilitatea să le parcheze aici şi să îşi continue călătoria spre centrul municipiului cu ajutorul transportului public.

Joomla SEF URLs by Artio