adrian dobre in sala de sedinte a primarieiProfitând de obligaţia pe care o au de a lua periodic cursuri de formare profesională şi pe care angajatorul o are de a le deconta de la buget, funcţionarii din Primăria Ploieşti se duc şi în această vară la perfecţionare la mare sau la munte. Cele mai multe cursuri se vor ţine la Mamaia, Murighiol, Băile Felix sau, ceva mai aproape de noi, Poiana Braşov, locuri în care s-au mai derulat şi în trecut astfel de programe. Primarul municipiului, Adrian Dobre, s-a plâns că nu s-au putut găsi şi cursuri mai pe-aproape şi dă vina pe consilierii locali pentru că au permis aceste deplasări. Tot Consiliul Local a fost de acord şi cu majorarea bugetului alocat pentru astfel de cursuri, până la o valoare impresionantă de un milion de lei, echivalentul a circa 213.000 de euro.

Întrebat, marţi, în timpul unei întâlniri cu reprezentanţii presei locale, de ce aceste cursuri nu se pot ţine şi în Ploieşti, primarul Adrian Dobre a afirmat că formatorii sunt cei care stabilesc locul de desfăşurare şi că administraţia locală e obligată, conform legislaţiei, să plătească pentru formarea profesională continuă a funcţionarilor publici. "Dorinţa mea a fost ca această pregătire profesională să se realizeze în interiorul municipiului, excepţie făcând acele zone în care, într-adevăr, pregătirea profesională necesită anumite lucruri şi, fiind grupuri restrânse, ele se fac în alte localităţi. A fost o hotărâre de Consiliu Local prin care s-a majorat acest buget şi s-a stabilit că această pregătire profesională, care este obligatorie, să nu mai ţină cont de acea condiţie pusă la începutul anului, dând posibilitatea să se realizeze aceste cursuri şi în altă parte. Fiecare funcţionar public trebuie să îşi facă periodic această pregătire, propunerile sunt făcute de către directori, şefi de servicii, şefi de birouri. Conform legii funcţionarului public, un funcţionar public trebuie să participe cam o dată pe an la un program de pregătire profesională. Nu vorbesc de locaţie, ci doar de o obligaţie pe care autoritatea publică o are. Aceste programe de pregătire urmează o procedură de licitaţie şi în funcţie de procedura respectivă se stabilesc destinaţiile", a declarat marţi Adrian Dobre.

Edilul a fost întrebat şi în ce măsură participarea subalternilor săi la cursurile similare din ultimii ani s-a resimţit într-o îmbunătăţire a activităţii. "Fiecare funcţionar este evaluat anual de către şeful său. Dacă discutăm de problemele cu care se confruntă municipalitatea, ştiţi că de multe ori am luat atitudine şi nu sunt mulţumit de anumite rezultate pe care Primăria şi instituţiile din subordine le au pe anumite teme, iar acesta este şi efectul activităţii funcţionarilor publici pe domeniile respective", a răspuns primarul Ploieştiului.

Joomla SEF URLs by Artio