Consiliul Județean Prahova a anunțat lansarea aplicației care arată în timp real cum se intervine în județ, în vederea deszăpezirii.

 

Sistemul permite inclusiv raportarea eventualelor neconcordanțe constatate de cetățeni, între informațiile afișate și datele reale, din teren. “Astăzi am lansat un instrument de informare «smart», dar și de eficientizare a cheltuirii banului public dar mai ales un instrument ce transparentizează serviciile publice de deszăpezire din județul Prahova. Vehiculele de deszăpezire pot fi acum urmărite în permanență în timp real, la adresa: https://www.cjph.ro/  în secțiunea "𝗛𝗮𝗿𝘁𝗮̆ 𝗗𝗲𝘀𝘇𝗮̆𝗽𝗲𝘇𝗶𝗿𝗲". Puteți urmări acolo numărul și tipul vehiculului, traseul parcurs și viteza cu care a circulat. Cetățenii din județul Prahova sunt rugați să semnaleze orice neconcordanță între aceste date și datele reale din teren și să transmită sesizarea la numărul 0244/920 sau pe site-ul Consiliului Județean Prahova, la adresa https://www.cjph.ro/servicii-online/petitii”, a anunțat Cristian Apostol, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova.

Acesta a precizat că „90% dintre prestatorii de servicii de deszăpezire din județul Prahova au înțeles necesitatea și importanța unui astfel de serviciu, colaborând perfect și la timp cu reprezentanții CJ Prahova pentru montarea și operaționalizarea sistemului”.

Vicepreședintele a lansat un apel și către ultimul operator nemonitorizat, Terra Strade SRL, “să înțeleagă acest demers de transparentizare și să permită instalarea pe toate autovehiculele din contractul de deszăpezire a sistemelor GPS”, dând asigurări, totodată, că instituția pe care o reprezintă va dispune toate măsurile legale pentru respectarea și transparentizarea acestei activități indiferent de numele prestatorului.

Cristian Apostol a mai anunțat și că sunt operatori care au intrat în atenția autorităților pentru modul în care au intervenit în primele ore ale avertizării meteo de precipitații și viscol. “Ținând cont de avertizările meteorologice de ieri dar și de sesizările primite astăzi la CJ Prahova, am dispus verificări ale activității din noaptea de 11-12 Februarie 2021 (raport activitate GPS) pentru toți prestatorii si au fost descoperite unele probleme (plecări în curse doar la ora 7.30 dimineața deși se cunoștea avertizarea meteo și mai ales condițiile meteo de noaptea trecută), precum și lipsa activității firmelor de deszăpezire în intervalul ora 3.00 – 8.00. Toate aceste societății vor răspunde conform contractului și nu vor fi plătite din banul public dacă nu vor presta activitatea real și corect. Conducerea Consiliului Județean Prahova nu va mai tolera astfel de abateri și va plăti doar dacă activitatea este prestată la timp și corespunzător”, a mai transmis vicepreședintele CJ Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio