Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a vorbit astăzi, cu prilejul unei conferinţe de presă, despre stadiul lucrărilor la reţeaua de canalizare din cartierul Mitică Apostol. Edilul a anunţat că lucrările au început pe o stradă, vor mai ajunge în acest an pe alte şase, dar cea mai mare parte se amână pentru 2019. Tot atunci va trebui rezolvată şi problema racordării la sistemul din restul oraşului, pentru care e nevoie de un aviz pentru subtraversarea căii ferate prin apropierea Parcului Municipal Vest.

Adrian Dobre a precizat astăzi că a avut o şedinţă pe tema lucrărilor din Mitică Apostol, cu reprezentanţii firmelor care se ocupă de canalizări. Totodată, el a anunţat că săptămâna viitoare sunt programate discuţii şi cu firmele care gestionează reţelele de apă potabilă şi gaze.

"Deja au început lucrările în Mitică Apostol, avem strada Cetinei, unde tronsonul principal de canalizare este deja realizat şi în cursul zilei de astăzi şi zilei de mâine se fac trasările pentru alte şase străzi. Vorbim de Brânduşelor, Cerbului, Gaterului, care este strada pe care va exista canalul colector, Lăstunului, Trestioarei, Prigoriei. Acestea sunt lucrările doar pentru acest an, iar începând cu primăvara anului viitor, când vremea ne va permite, ele vor fi continuate în tot cartierul pe partea de canalizare. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu reprezentanţii de la Apa Nova, pentru a finaliza şi lista de investiţii pentru sistemul de alimentare cu apă. În cartierul Mitică Apostol va fi un tronson important din cele pe care le vor realiza cei de la Apa Nova. Am avut o serie de discuţii şi cu cei de la Distrigaz, dacă mai sunt necesare anumite străzi, să intervină până când vom efectua partea de asfaltare şi vom introduce sistemul de drenare a apei pluviale. Încă mai aşteptăm de la Ministerul Transporturilor, de fapt de la CFR, un aviz pentru subtraversare, pentru a realiza legătura între Mitică Apostol şi municipiul Ploieşti. S-a primit un aviz de principiu să spunem, urmează să primim şi în scris", a declarat, astăzi, primarul Adrian Dobre.

 

Joomla SEF URLs by Artio