Primarii din Ploieşti şi Blejoi cer rezilierea contractului cu Rosal pentru colectarea deşeurilor. Solicitarea a fost transmisă marţi, la cea mai recentă şedinţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Deşeurilor şi urmează să fie dezbătută vineri, în următoarea şedinţă a ADI.

Conform master-planului judeţean de gestionare a deşeurilor, activităţile de ridicare, transport şi depozitare a gunoaielor din judeţ nu mai sunt gestionate de către primării, ci de ADI, în numele autorităţilor locale. Această structură a organizat licitaţii pentru mai multe sectoare, iar zona care include municipiul Ploieşti şi alte aproximativ 30 de localităţi a fost câştigată de Rosal. În ultimele luni, însă, activitatea operatorului a fost contestată de cetăţenii din aceste localităţi, care au reclamat că nu s-au respectat graficele de colectare.

Prezenţi la discuţiile de marţi, reprezentanţii firmei de salubritate au motivat că blocajele apărute de-a lungul timpului au fost cauzate de operatorul rampei de deşeuri, care în mai multe perioade au restricţionat accesul maşinilor de la Rosal. În susţinerea lor, ei au mai argumentat şi că în unele localităţi fac mai multe treceri decât era prevăzut în contract, spunând că sunt situaţii în care colectează gunoiul şi de trei ori pe săptămână, deşi contractul îi obliga să vină o singură dată, ceea ce le-ar aduce şi costuri suplimentare, neacoperite de tariful rezultat în urma licitaţiei.

Joomla SEF URLs by Artio