Consiliul Județean Prahova a anunțat că s-a încheiat asfaltarea drumului care face legătura între stațiunea Bușteni și Gura Diham și traversează unul dintre punctele principale de atracție de pe Valea Prahovei.

Anunțul referitor la încheierea lucrărilor a fost făcut de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader. "Având în vedere zona de munte a județului Prahova și potențialul turistic ridicat al acesteia, am considerat oportună modernizarea drumului DC 132, din localitatea Bușteni, prin turnarea unor straturi de îmbrăcăminte bituminoasă ușoară. Acest drum face legătura intre DN 1- strada Nestor Ureche – Cabana Gura Diham (4 km). Zona este tranzitată de un număr foarte mare de turiști, iar drumul menționat anterior devenise aproape impracticabil, fiind un drum pietruit. Voi continua să dezvolt infrastructura rutieră la nivelul județului Prahova, deoarece aceasta este esenţială pentru comunitate, pentru prahoveni dar şi pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în regiune", a fost mesajul transmis de președintele CJ Prahova, pe pagina sa de Facebook, unde acesta a postat și o filmare care arată în ce condiții se circulă, acum, pe această șosea.

Din drumul respectiv, care tranzitează cunoscutul camping de la Valea Cerbului, nu mai rămăseseră nici urme de asfalt, iar miile de turiști care ajungeau aici, în special în sezonul cald, aveau parte, în loc de aer curat de munte, de praful ridicat de mașinile care mergeau spre Gura Diham.

Joomla SEF URLs by Artio