Durata garanţiei, criteriu de selecţie la licitaţia CJ Prahova pentru asfaltări

Written by Anca Visan Category: Administraţie Created: Monday, 19 June 2017 17:21

asfaltari3Autorităţile din Prahova au decis, în premieră pentru ultimii ani, să pună accent în cadrul selecţiei drumarilor pe durata garanţiei oferite de firmele de construcţii. Astfel, la licitaţia care urmează să fie lansată în aceste zile, pentru turnarea de covoare asfaltice pe aproximativ 56 de kilometri de drumuri, conducerea Consiliului Judeţean a impus două criterii de selecţie, primul fiind deja cunoscutul criteriu al preţului cel mai scăzut, în vreme ce al doilea vizează perioada de garanţie oferită.

Practic, cu cât este garanţia mai mare, cu atât va creşte şi punctajul ofertantului respectiv, măsură gândită de autorităţile prahovene pentru a reduce, pe termen lung, cheltuielile pentru întreţinerea reţelei de drumuri judeţene.

"Am ales ca la această licitaţie să existe două criterii de selecţie, preţul cel mai scăzut şi durata garanţiei. Astăzi am semnat referatul, iar documentaţia urmează să fie trimisă spre publicare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Durata maximă pentru garanţie va fi de 48 de luni. Până acum, garanţia oferită era de 24 sau, în unele cazuri, de 36 de luni", a declarat administratorul public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu.

Suma alocată la această procedură de selecţie va fi de 7,7 milioane de lei, fără TVA, pentru reabilitarea a 56 de kilometri de drumuri judeţene din Prahova, împărţiţi în patru loturi. Termenul de execuţie a lucrărilor va fi de 45 de zile de la semnarea ordinului de începere. Autorităţile estimează că aceste reabilitări se vor finaliza în toamna acestui an.

Vezi AICI lista drumurilor care vor fi asfaltate în 2017!

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.