Veste bună pentru ploieştenii care locuiesc în Mitică Apostol! Structura regională din cadrul Administraţiei Apelor Române a transmis astăzi un acord de principiu pentru construirea unei staţii de epurare la nivelul cartierului şi deversarea într-un canal colector deja existent, care duce înspre Buda. Schimbarea soluţiei tehnice înseamnă o uriaşă economie de bani şi timp, în condiţiile în care, în prima variantă, reţeaua de canalizare aflată în curs de introducere în Mitică Apostol ar fi trebuit racordată la cea din restul municipiului printr-o conductă care ar fi trebuit să treacă pe sub Centura de Vest şi pe sub magistrala CFR care deserveşte Gara de Vest.

 

Administrația Națională Apele Române și-a exprimat oficial acordul pentru realizarea acestei investiții, care implică realizarea unui sistem de deversare a apelor reziduale în canalul Buda – Casa Sitelor, prin racord în zona viitoarei stații de epurare, ce va asigura curățarea apelor uzate din cartierul Mitică Apostol, conform legislației în vigoare, a confirmat Primăria Ploieşti, într-un comunicat de presă trimis astăzi.

„Am reușit să obținem acest accept al Apelor Române, care reprezintă unda verde pentru punerea în aplicare a proiectului ce include ministația de epurare, și astfel, facem un pas înainte în ceea ce privește modernizarea cartierului Mitică Apostol din Ploiești, așa cum le-am promis cetățenilor din acest cartier la ultima întâlnire pe care am avut-o cu aceștia. Obținerea acestui acord al Apelor Romane este o veste bună pentru noi, deoarece prin punerea în aplicare a acestei soluții tehnice pe care am gândit-o, se vor asigura costuri mai mici ale lucrărilor și se va reduce semnificativ timpul de realizare a acestor servicii publice către cetățenii cartierului Mitică Apostol ” a menționat, în acest context, primarul Andrei Volosevici.

În varianta iniţială, toată reţeaua care e introdusă în cartier ar fi urmat să fie racordată prin subtraversarea DN1 şi a liniilor de cale ferată. Primarul Ploieştiului a vorbit încă din toamna anului trecut despre intenţia de a găsi o altă soluţie tehnică, sugerând construirea unei microstaţii de epurare şi estimând că această variantă ar genera o economie de aproximativ şase milioane de euro.

Joomla SEF URLs by Artio