Secretarul comunei Gura Vitioarei a trimis un mail, pe adresa redacției, în care acuza jurnaliștii că scriu „prostii și minciuni” într-un articol în care Actualitatea Prahoveană a analizat situația legată de blocajul administrativ din localitate. Doamna Nicoleta Corina Constantin reproșează reporterilor că scriu numai „minciuni, fără rușine sau bun simț”, declarând că nu există „nici o serie de dosare penale pe numele meu cu privire la purtare abuziva, fals in inscrisuri sub semnatura privata sau alte infractiune”.

 

Secretarul localității s-a transformat în avocatul Consiliului Local. În mod absolut incredibil, secretara primăriei vorbește în numele Consiliului Local Gura Vitioarei, declarând în același mail că schimbarea din funcție a lui Stănescu Gheorghe s-a produs pentru că „paraliza activitatea instituției (primăria Gura Vitioarei – n.r.) prin acțiuni nelegale și nejustificate, DATORATE DE FAPTUL CĂ NU ARE CARTE, pe românește”.

 

Doamna ne dă sfaturi tovărășești despre cum să scriem la ziar. „ASTA AR TREBUI SĂ SCRIEȚI””, își încheie mailul, apoteotic, secretarul primăriei Gura Vitioarei, doamna care se semnează „Jr. Constantin Nicoleta Corina”. Actualitatea Prahoveană vă prezintă, în integralitate, mailul secretarului care conține jigniri la adresa ziarului, istoricul în urma căruia primăria Gura Vitioarei s-a transformat într-un câmp de luptă marcat cu fapte nelegale, dar și situația dosarelor penale în care apare numele Nicoletei Corina Constantin, secretarul localității.

SCURT ISTORIC LA ZI

Instanța a hotărât, zilele trecute, suspendarea deciziei de înlocuire a viceprimarului Gheorghe Stănescu. Judecătorii au decis în data de 5 noiembrie suspendarea hotărârii de consiliu local din luna septembrie prin care vicele fusese înlocuit în urma formării unei coaliții ad-hoc între PNL și PSD în timpul ședinței Consiliului Local Gura Vitioarei.

ARTICOL INTEGRAL AICI: Circ la Primăria Gura Vitioarei. Instanța a hotărât suspendarea deciziei de înlocuire a viceprimarului. Acuzații de abuz și fals

Pe scurt, consilierii locali s-au unit, au schimbat viceprimarul într-un mod considerat de Prefectura Prahova ca fiind nelegal, în ciuda acțiunii în instanță, consilierii s-au întrunit din nou pentru a vota alt viceprimar. Judecătorii au hotărât, între timp, că schimbarea viceprimarului a fost nelegală, Consiliul Local a făcut recurs prin care a afirmat că a revocat hotărârile nelegale, astfel că acțiunea ar fi rămas fără obiect, însă instanța a respins argumentele invocate de consiliu. Judecătorii au motivat că argumentele nu sunt relevante, pentru că hotărârea Consiliului Local Gura Vitioarei a produs deja efecte juridice și a intrat în circuitul civil, hotărârea nemaiputând fi revocată de autoritatea care a adoptat-o, ci poate fi anulată doar de instanță.

MAILUL JIGNITOR AL SECRETAREI CĂTRE ACTUALITATEA PRAHOVEANĂ

„Am citit articolul dvs.referitor la Primaria Gura Vitioarei si nu inteleg de unde scoateti atatea prostii si minciuni la adresa mea, secretarul UATC Gura Vitioarei .
Nu exista nici o serie de dosare penale pe numele meu cu privire la purtare abuziva, fals in inscrisuri sub semnatura privata sau alte infractiune.
Scrieti numai minciuni , fara rusine sau bun simt! Si nu exista nici un circ la primarie si nu este blocata nici o activitate dintre cele desfasurate de institutie , asa cum scrieti dvs. Referitor la schimbarea din functia de viceprimar a consilierului local Stanescu Gheorghe, este optiunea fiecarei persoane care se considera vatamata intr-un drept al sau sa se adreseze instantei de contencios administrativ. Consiliul local a hotarat schimbarea din functie a acestuia motivat de faptul .ca sus_ numitul era cel care paraliza activitatea institutiei prin actiuni nelegale si nejustificate , datorate de faptul .ca nu are carte, pe romaneste. Asta ar trebui sa scrieti!! Secretarul UATC Gura Vitioarei
Jr.Constantin Nicoleta Corina.”

Primarie Gura VitioareiDOSARELE ÎN CARE ESTE IMPLICATĂ DOAMNA CORINA NICOLETA CONSTANTIN

1. Împotriva făptuitorului Constantin Nicoleta Corina, domiciliată în…………… str…….nr…….jud………., având calitatea de secretar al UATC Gura Vitioarei, s-a formulat la data de 12 octombrie 2017 plângere penală pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intellectual, fals în înscrisuri sub semnătură private, uz de fals, purtare abuzivă, conflict de interese,mprevăzute și pedepsite de articolele 297, 320, 321, 322, 323, 296, 301 din Codul Penal. Plângerea penală constituie obiectul dosarului penal nr. 1722/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, la această data cauza se află în cercetare la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

2. În dosarul penal 1722/P/2017 s-a formulat la data de 13 decembrie 2017 cerere de extindere a cercetărilor și pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri prevăzută și pedepsită de articolul 259 din Codul Penal.
Conform unei adrese din data de 23 iulie 2018 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, în cauza menționată a fost începută urmărirea penală „in rem” la data de 7 noiembrie 2017 pentru infracțiunile prevăzute și pedepsite de articolele 297 al 1 C.p, art 320 alin 1 Cp, art 321 alin 1 Cp, art 322 alin 1 Cp, art 323 Cp, art 296, alin 1 Cp, art 301 alin 1 Cp, iar la data de 14 decembrie 2017pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută și pedepsită de art 259 alin 1 Cp. Dosarul se află în cercetare la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova – Serviciul Investigarea criminalității economice.

3. La data de 18 ianuarie 2018, în cauza ce constituie obiectul dosarului nr 6855/105/2017 aflat pe rolul Tribunalului Prahova, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești pentru a efectua cercetări privind falsificarea Raportului de evaluare a performanțelor individuale ale secretarului UAT Gura Vitioarei pentru anul 2015 și 2016, a fișei postului nr 1/25 mai 2017 și a fișei postului nr 1/3 ianuarie 2016 denunțate ca fiind false de către Comuna Gura Vitioarei. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești sub numărul 981/P/2018.
În dosarul menționat se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale, ținându-se cont că este același făptuitor și privește aceleași înscrisuri, ca și în dosarul 1722/P/2017, dosarul 891 a fost conexat la dosarul 1722/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

4. În data de 4 iulie 2018, împotriva secretarului Corina Nicoleta Constantin s-a formulat o nouă plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri prevăzută și pedepsită e art 259 din Condul Penal, plângere urmată de descinderea organelor de poliție și ridicarea de înscrisuri doveditoare. Plângerea penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte sub numărul 946/P/2018, acum dosarul fiind în cercetare la Poliția Gura Vitioarei.

5. În data de 13 septembrie 2018, împotriva secretarului comunei Gura Vitioarei, Nicoleta Corina Constantin s-a formulat o nouă plângere penală pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intellectual, fals în înscrisuri sub semnătura private, uz de fals, conflicte de interese. Și acum plângerea a fost urmată de descinderea organelor de poliție și de ridicarea de înscrisuri doveditoare. Plângerea penală a fost înregistrată la Postul de Poliție Gura Vitioarei sub numărul 73351 din data de 13 septembrie 2018.

NOTĂ: Actualitatea Prahoveană așteaptă, în continuare, punctele de vedere exprimate de persoanele menționate în prezentul articol. Dacă se poate, cu argumente și fără jigniri la adresa jurnaliștilor. Toate punctele de vedere trimise pe adresa redacției vor fi publicate.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Joomla SEF URLs by Artio