Primăria Sinaia a semnat în această săptămână două contracte de finanţare, în valoare de 9 milioane de euro, pentru proiecte europene care vizează înnoirea parcului auto, dar şi construirea unei noi parcări, pe terenul cu diferenţă de nivel situat pe marginea DN 1, vizavi de gara din localitate. Cele două contracte semnate acum se alătură altor două care obţinuseră deja finanţare de la UE în 2019 şi duc valoarea totală a obiectivelor de investiţii la nu mai puţin de 13,2 milioane de euro, iar autorităţile anunţă că mai au în pregătire alte şase proiecte.

Primul proiect finanţat acum are o valoare de aproximativ 5 milioane de euro şi vizează construirea unei parcări etajate pe marginea DN 1, peste drum de Gara Sinaia. Noul terminal va avea şase nivele, plus un subsol parţial şi o terasă exterioară la Bulevardul Carol I. Parcarea va avea o capacitate de 300 de locuri, două staţii de reîncărcare pentru mașinile electrice, dar şi spaţii de unde se vor putea închiria biciclete și trotinete electrice. Proiectul urmăreşte facilitarea accesului spre zona centrală şi obiectivele turistice, descongestionarea traficului şi încurajarea folosirii mijloacelor de transport nepoluante.

"Un oraş în care poţi accesa uşor transportul în comun este un oraş sănătos. Aştept cu entuziasm ziua în care voi vedea mai multe biciclete decât maşini pe străzile oraşului. Sinaia este oraşul cu cea mai mare rată de bani europeni atraşi pe cap de locuitor. Adaugăm la acea sumă şi aceste două proiecte", a declarat primarul Vlad Oprea.

Al doilea proiect, "Eco Bus", este în valoare de peste 4 milioane de euro şi prevede achiziţionarea a 11 autobuze hibrid. Trei dintre acestea vor avea lungimea de 12 metri, iar restul vor fi de 10 metri. Acestea vor fi dotate cu internet wireless, sistem de supraveghere video, telemanagemnt și taxare e-tiketing, a anunţat Primăria Sinaia într-un comunicat de presă. De asemenea, în stații vor fi montate 18 panouri cu mejasaje nominale pentru informarea în timp real a călătorilor asupra timpului de sosire în stație a mijlocului de transport.

 

Joomla SEF URLs by Artio