Consiliul Judeţean a primit finanţare europeană pentru un proiect ambiţios de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe de la cel mai mare spital din Prahova. Contractul de finanţare a fost semnat luni de autorităţi, iar reprezentanţii CJ au anunţat că lucrările vor începe în următoarele săptămâni.

Proiectul fusese declarat admis pentru finanţare încă de la finalul anului trecut şi, ca să câştige timp, conducerea Consiliului Judeţean a demarat şi finalizat deja licitaţia pentru proiectare şi execuţie. La începutul acestei săptămâni a avut loc următorul pas necesar, semnarea contractului de finanţare, în prezenţa ministruluI Dezvoltării, Daniel Suciu. Proiectul european pregătit de CJ Prahova, unul dintre cele şase care au obţinut cu această ocazie finanţarea de la Uniunea Europeană, vizează atât extinderea UPU, cât şi modificarea fluxurilor şi modernizarea unităţii, precum şi aducerea de aparatură medicală modernă.

Conform planurilor, Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti va ajunge la o suprafaţă de aproximativ trei ori mai mare decât cea din prezent, urmând să fie extinsă în partea dreaptă, până în imediata vecinătate a capelei existente în curtea spitalului. Va fi modificat şi sistemul de acces pentru ambulanţe, urmând ca acesta să se realizeze prin centrul construcţiei, nu prin laterala stângă, cum se face în prezent. Odată cu noul acces, autorităţile intenţionează să amenajeze şi o zonă de triaj mult mai eficient, astfel încât cazurile grave să fie separate încă de la intrarea în UPU de cele considerate mai simple.

Valoarea totală e estimată la aproape 18,6 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată de la Uniunea Europeană depăşeşte 6,7 milioane. Lucrările sunt estimate să dureze 18 luni.

Joomla SEF URLs by Artio