Afectată de infiltraţii, după decenii întregi în care s-au făcut foarte rar, spre deloc, lucrări de reparaţii capitale, clădirea Halelor Centrale din Ploieşti este inclusă într-un proiect de reabilitare. Conducerea Hale şi Pieţe vrea să obţină finanţare de la Institutul Naţional de Patrimoniu, pentru modernizarea acoperişului.

SC Hale şi Pieţe lucrează la un proiect cu finanţare nerambursabilă pentru modernizarea acoperişului de la Halele Centrale, clădire simbol a Ploieştiului, inclusă în lista de monumente ale municipiului. Conform înţelegerii, societatea administraţiei ploieştene, în calitatea sa de administrator al imobilului, urmează să se ocupe de realizarea documentaţiei tehnice, iar fondurile pentru lucrări vor fi asigurate în totalitate de INP.

Conducerea Hale şi Pieţe Ploieşti a explicat că încă nu este bătută în cuie valoarea estimată a proiectului, fiind nevoie de o actualizare a indicatorilor. Totuşi, consilierii locali ploieşteni au aprobat, joi, o modificare a bugetului pe 2019 de la Hale şi Pieţe, "prinzând" aici un venit suplimentar de 90.000 de lei, cu destinaţia pentru acest proiect de modernizare.

Joomla SEF URLs by Artio