Au trecut ninsorile şi, conform tradiţiei româneşti, au reapărut gropile în asfalt. Odată cu apariţia craterelor pe Şoseaua Vestului din Ploieşti, autorităţile locale anunţă că i-au solicitat firmei care s-a ocupat de proiectul european de modernizare să vină acum şi să refacă lucrările, în baza garanţiei, însă executantul a refuzat, invocând o culpă a proiectantului. Cazul a ajuns în instanţă, a dezvăluit primarul Adrian Dobre.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a declarat că administraţia locală a acţionat în instanţă constructorul care s-a ocupat de acest tronson în cadrul proiectului european care a vizat modernizarea căii de rulare de la tramvai şi a infrastructurii rutiere aferente. Primăria solicită ca instanţa să-l oblige pe executant să refacă lucrările în zonele în care au apărut gropi. "Strada este în garanţie. Operatorul economic nu vrea să facă aceste lucrări, motiv pentru care l-am acţionat în instanţă, solicitând să fie obligat să efectueze lucrările respective. Este eterna şi necontenita poveste legată de cine e de vină, proiectantul sau constructorul", a declarat primarul, explicând motivul invocat de firma de construcţii pentru refuzul de a reface lucrările de pe Şoseaua Vestului. "Am putea să intervenim cu firma contractată pentru lucrări la carosabil, însă nu vrem să riscăm pierderea garanţiei. Lucrările s-au finalizat în 2016, deci strada este în garanţie până în 2021", a mai precizat edilul.

Pe acelaşi tronson au mai apărut probleme similare, tot la început de an, după topirea zăpezilor, şi în 2017 şi în 2018.

Joomla SEF URLs by Artio