Un fost consilier local din comuna prahoveană Târgșorul vechi este acuzat de conflict de interese administrativ, în urma votului pe care l-ar fi dat pe o hotărâre adoptată de forul din care a făcut parte în mandatul 2012 - 2016.

 

Alesul în cauză este Mihai Balaban, consilier local la Târgșorul Vechi în mandatul 2012 - 2016. Potrivit ANI, în acea perioadă, "în exercitarea mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local privind atribuirea directă a unor suprafețe de pășune către Asociația Crescătorilor de Animale «Târgoveanu», unde persoana evaluată deține calitatea de președinte. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 şi 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 77 din Legea nr. 393/2004".

Legislația în vigoare definește conflictul de interese drept "situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”.

Inspectorii ANI precizează, într-un comunicat transmis miercuri, că Mihai Balaban nu a depus, la dosarul de evaluare, un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Joomla SEF URLs by Artio