sediu evidenta persoanelor ploiestiAutoritățile din Ploiești au anunțat programul de funcționare valabil, în weekendul 6-7 octombrie, la Serviciul de Evidența Populației din Ploiești. Ghișeele vor rămâne deschise, sâmbătă și duminică.

Măsura modificării programului a fost luată pentru a le permite cetățenilor să solicite și să obțină actele de identitate de care au nevoie pentru a putea vota în cadrul referendumului de la finalul acestei săptămâni și este una care a mai fost adoptată și cu prilejul altor scrutine.

La Serviciul de Stare Civilă, programul de lucru cu publicul este sâmbătă și duminică, în intervalul 9.00 - 13.00. Aici se va asigura, însă, doar eliberarea certificatelor de stare civilă duplicate necesare întocmirii actelor de identitate pentru exercitarea dreptului la vot.

Angajații Serviciului de Evidența Informatizată a Persoanelor vor lucra sâmbătă și duminică, în intervalul 7.00 - 21.00. "În zilele de 06 şi 07 octombrie 2018, pot depune documente pentru eliberarea actelor de identitate numai persoanele cu drept de vot, care nu au sau deţin un act de identitate cu termenul de valabilitate expirat.  Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie), ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, datei de naştere, statutului civil, cetăţeniei române şi a domiciliului.  În cazurile în care nu pot fi prezentate anumite documente, respectiv certificate de stare civilă sau dovezi cu privire la domiciliu, se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune şi trei fotografii de ¾ cm", au anunțat reprezentanții instituției.

Joomla SEF URLs by Artio