Luna iulie nu se va încheia cu rectificarea bugetară care ar fi trebuit să aibă loc miercurea viitoare, așa cum anunțaseră premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

 

Anunțul privind amânarea rectificării planificate pe 31 iulie a fost făcut de Teodorovici joi. Acesta a invocat pașii care mai sunt de parcurs înainte de adoptarea rectificării.  "Mai sunt câteva lucruri de încheiat. Aprobarea ei în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Va fi săptămâna viitoare CSAT, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc la 31 iulie, pentru că sunt mai mulţi paşi de parcurs: CSAT, Consiliul Fiscal, CES, şi atunci probabil că 31 iulie nu mai rămâne o dată fezabilă pentru rectificare. Poate următoarea săptămână", a arătat ministrul Finanţelor, potrivit Agerpres.

Ministrul de Finanțelor a spus că proiectul ar putea fi publicat luni, spre dezbatere publică, iar fiecare ministru va trebui să prezinte public situația ministerului său.

Potrivit Agerpres, Teodorovici a dat asigurări că ţinta de deficit bugetar pentru finalul anului rămâne aceeaşi, respectiv 2,76% din PIB.

Problema amânării acestei rectificări se pune în contextul în care ea era una așteptată în special de primari, care sperau ca acum să fie completate bugetele localităților, insuficiente, în multe cazuri, pentru funcționarea până la sfârșitul anului. Ministrul de Finanțe spune că redistribuirea banilor s-ar putea face în prima parte a lunii august, și nu la finalul lui iulie în contextul în care există semnale că negocierile cu edilii, purtate în ultimele zile, au fost departe de a-i mulțumi pe aceștia (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio