Pentru prima dată în istoria recentă a instituţiei, Primăria Ploieşti nu şi-a plătit la timp angajaţii. Salariile nu au intrat pe data de 10, data obişnuită pentru această plată, lucru care a generat tensiuni între conducere şi funcţionarii publici.

 

Interesant este că, potrivit unor surse din administraţia locală, primarul Adrian Dobre ar fi refuzat să semneze pentru efectuarea plăţii, considerând că mai întâi ar trebui plătite unele datorii către furnizorii de utilităţi. Totuşi, edilul se pare că ar fi revenit asupra deciziei, semnând în cele din urmă, astfel că oamenii ar urma să îşi primească banii pe 11, cu o singură zi de întârziere. Chiar şi aşa, situaţia scoate în evidenţă din nou gravele probleme din bugetul pe 2019 al Primăriei Ploieşti şi lipsa de fonduri cu care se confruntă administraţia locală, în contextul în care în acest an au scăzut veniturile, dar au şi fost majorate cheltuielile salariale, acestea ajungând la aproape o treime din bugetul total al instituţiei.

Întârzierea la plata salariilor i-a adus primarului Dobre mai multe critici din partea reprezentanţilor PSD Ploieşti, care îl acuză că a "falimentat" administraţia locală, aceştia amintind şi de alte blocaje apărute de-a lungul acestui mandat, cum ar fi cel în domeniul dezinsecţiei sau problemele cu salubritatea.

Joomla SEF URLs by Artio