Primăria Sinaia intenționează să redea strălucirea imobilului care a găzduit, odinioară, Casa de Cultură a localității. Pentru aceasta, autoritățile au întocmit un proiect pentru atragerea finanțării din fonduri europene, bugetul de peste 5 milioane de lei urmând să fie utilizat pentru reabilitarea frumoasei clădiri și transformarea ei în centru social.

 

Contractul de finanțare a proiectului „Centru S – loc de bine” a fost semnat, zilele trecute, la Călărași, au anunțat reprezentanții ADR Sud Muntenia. Primăria Sinaia urmărește, prin acest demers, creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, accesând finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio), în cadrul Axei prioritare 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1 „Investițiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional şi local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale”, Obiectivul specific 8.3 – „Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale”. "Prin înființarea centrului social «Centru S - loc de bine», administrația locală își propune o îmbunătățire a calității vieții celor 75 de beneficiari din categoria persoanelor vârstnice și stimularea activităților de socializare destinate acestora. De asemenea, extinderea, modernizarea și dotarea centrului social fără componență rezidențială creează condiții optime de lucru pentru angajații centrului social. Implementarea proiectului necesită investiții în valoare totală de 5.163.477, 70 lei, din care peste trei milioane de lei reprezintă alocarea din Fondul European de Dezvoltare Regională, contribuția din bugetul de stat depășește 1,2 milioane de lei, cofinanțarea eligibilă a beneficiarului fiind mai mare de 88 de mii de lei", au anunțat reprezentanții ADR Sud Muntenia.

"Prima casă monument pentru care ne-am exercitat dreptul de preemțiune a primit finanțarea prin care devine un nou reper cultural. Sinăienii își amintesc acest spațiu drept fosta Casa de Cultură, acum aflată într-o stare vizibila de degradare. Peste un milion de euro vor transforma spațiul în Centru S- loc de bine”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, cu prilejul semnării contractului.

Joomla SEF URLs by Artio