jandarmerie meci petrolulProblema Certificatului de Securitate pentru arena "Ilie Oană", în lipsa căruia arena nu ar fi putut găzdui meciurile Petrolului Ploiești, programate să se desfășoare pe 28 iulie și 4 august, a fost rezolvată. Jandarmeria Prahova a efectuat, zilele acestea, un nou control la stadionul din municipiu.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi au anunțat că, "în data de 25.07.2018 la stadionul «Ilie Oană» a fost verificat modul de îndeplinire a măsurilor stabilite de Comisia de Verificare şi a condiţiilor de siguranţă a arenei sportive. Cu această ocazie s-a constatat că majoritatea măsurilor au fost îndeplinite, motiv pentru care s-a acordat avizul pentru desfăşurarea jocurilor sportive de fotbal, din cadrul Ligii a II-a". Autoritățile confirmă, astfel, informația făcută publică încă de miercuri de conducerea Clubului Sportiv Municipal Ploiești, care are în administrare stadionul. "Arena «Ilie Oană» a fost inspectată din nou în vederea acordării Certificatului de Securitate, verificările încheindu-se cu o veste bună pentru iubitorii fotbalului din Ploieşti: stadionul va putea găzdui meciuri oficiale de Liga a II-a în sezonul 2018-2019. Au fost prezenţi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, col. Mihai Măntoiu şi lt. col. Constantin Simion, directorul adjunct al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Lucian Rădulescu, precum şi reprezentanţii FC Petrolul Ploieşti, Cristi Vlad, şi al DTSJ Prahova, Romeo Ştefan", au anunțat oficialii Clubului Sportiv Municipal", a comunicat CSM Ploiești.

 „Vreau să le mulţumesc atât celor de la Inspectoratul de Jandarmi Prahova, cât şi celorlalte structuri implicate  pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în rezolvarea acestei probleme. Stadionul «Ilie Oană» este omologat pentru sezonul care urmează şi asta este cel mai important în acest moment pentru iubitorii fotbalului din Ploieşti”, a declarat directorul adjunct al CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu.

Precizările vin după ce, în urma controlul de săptămâna trecută, IJJ Prahova nu acordase Certificatul de Securitate arenei din Ploiești.

Primul meci va avea loc sâmbătă, pe 28 iulie, ordinea publică urmând să fie asigurată de jandarmii IJJ Prahova, polițiști ai IJP Prahova și polițiști locali.

"În data de 28.07.2018, începând cu ora 20:30, pe Stadionul  «Ilie Oană» din Ploiești A.C.S. Petrolul 52 Ploiești va disputa meciul amical de fotbal cu Fotbal Club R- Bucureşti.

Cu ocazia acestui eveniment, pentru siguranța  și integritatea corporală a spectatorilor precum și pentru menținerea unui climat de ordine și respectarea cadrului legal, Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova va asigura măsurile de ordine, având în sprijin și efective ale Poliției  Române, ale Poliției Locale Ploiești și ale Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti.

În vederea evitării oricăror incidente și încălcări ale normelor legale, jandarmii prahoveni adresează tuturor participanţilor  la meci un mesaj prin care îndeamnă la respectarea prevederilor Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, subliniind următoarele interdicții:

- să nu introducă în arena sportivă și să nu folosească materiale pirotehnice;

- să nu arunce în teren, asupra altor persoane sau bunuri mobile sau imobile, cu obiecte sau cu substanțe  corozive ori care murdăresc;

- să nu se prezinte la stadion sub influența  băuturilor alcoolice, să nu încerce introducerea sau consumul acestora în arena sportivă;

- manifestările de bucurie să nu degenereze în expresii triviale, afișarea de bannere cu un conținut  obscen, rasist sau xenofob;

- să nu escaladeze gardurile care delimitează spaţiul de joc, gardurile care delimitează spaţiul de joc de tribună sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;

- să respecte și să se supună tuturor solicitărilor venite din partea organizatorului sau a comandantului forțelor de ordine.

Inspectoratul de Jandarmi Județean  Prahova își exprimă convingerea și încrederea că suporterii ploieşteni vor alege să își manifeste pașnic bucuria promovării echipei favorite și se vor concentra doar pe încurajarea într-un mod civilizat a acesteia, fără a provoca incidente care să necesite intervenția forțelor de ordine", au transmis reprezentanții Jandarmeriei Prahova.

Foto: IJJ Prahova

Joomla SEF URLs by Artio