Expoziţia de promovare a juţului "Euro Prahova" urmează să se ţină, în 2019, în două ţări. După ce au vizitat, în trecut, Italia, Franţa, Germania sau Republica Moldova, reprezentanţii Consiliului Judeţean merg de această dată în Slovacia şi Cehia, la invitaţia ambasadelor României în cele două ţări. Evenimentul a fost aprobat astăzi de consilierii judeţeni. La această deplasare sunt invitate şi mai multe instituţii de cultură din Ploieşti, însă programul oficial include şi spectacole, dar şi o degustare de vinuri româneşti.

După Liege (Belgia), Cimişlia (Moldova), Heidelberg (Germania), Brescia sau Rovigo (Italia), "Euro Prahova" ar urma să se ţină în acest an în Cehia şi Solvacia, fiind vizate localităţile Praga şi Kromeriz, respectiv Bratislava şi Lucenec. Evenimentul, devenit o tradiţie pentru Consiliul Judeţean, îşi propune realizarea unor schimburi de experienţă în domeniul dezvoltării locale, promovarea reciprocă în domeniile dezvoltării economice, culturii şi turismului, schimburi interinstituţionale în domeniile social, dezvoltare economică, cultură, sport, protecţia mediului, transport şi protecţia medico-socială, potrivit informaţiilor din proiectul de hotărâre aprobat astăzi de consilierii judeţene. Cu aceeaşi ocazie, CJ a aprobat şi bugetul pentru acest eveniment, de 200.000 de lei.

Autorităţile din Prahova doresc să invite la acest târg de promovare reprezentanţi de la Muzeului Județean de Artă "Ion Ionescu Quintus", Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, Muzeul Județean de Științele Naturii, Biblioteca "Nicolae Iorga", Centrul Județean de Cultură, Teatrul "Toma Caragiu" Ploiești, Filarmonica "Paul Constantinescu", dar şi agenți economici şi meșteri populari și meșteșugari, potrivit informaţiilor trecute în proiectul de hotărâre publicat pe pagina de internet a CJ Prahova.

Evenimentul e programat în perioada 2-8 iunie 2019.

Joomla SEF URLs by Artio