UPG Ploiești a găzduit, miercuri, lansarea  „Tratatului teoretic și practic de drept administrativ” al doamnei prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, Președintele Institutului de Științe Administrative „Paul Negulescu”.

 

Evenimentul organizat de Centrul de Studii și Cercetări Juridice și Editura Universul Juridic a avut loc la Univeristatea Petrol-Gaze din Ploiești, gazdă fiind conf. univ. dr. Mihai Cristian Apostolache, directorul Centrului din cadrul UPG.

Volumul I al lucrării "Tratat teoretic și practic de drept administrativ", semnat de prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință, analizează administrația publică din țara noastră prin prisma Constituției României din 1991. Această complexă lucrare este structurată astfel încât să cuprindă cât mai multe informații despre subiectul abordat, prezentând dreptul administrativ de la izvoarele acestuia din Antichitate până la organizarea instituțiilor în prezent. Acestea sunt completate, pe larg, de teme precum statutul și atribuțiile președintelui României și ale prim-ministrului sau reglementarea Guvernului. De asemenea, lucrarea prezintă organizarea administrativ-teritoriala a statului român, în principal a ministerelor și a celorlalte organe centrale de specialitate, rezervând un capitol important și personalului din sectorul public.

Voluml al doilea al lucrării abordează teme cum ar fi: activitatea autorităţilor administrației publice, contractul administrativ, controlul exercitat asupra administrației publice, contenciosul administrativ, proprietatea publică, domeniul public, serviciul public, punerea în valoare a domeniului public, regimul juridic aplicabil proprietăţii publice, răspunderea în dreptul administrativ (administrativ-disciplinară, administrativ-contravențională și administrativ-patrimonială), potrivit ujmag.ro.

Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș a deţinut funcţie de Secretar de Stat, fiind preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. În anul 2003 a fost Subsecretar de Stat, director general adjunct al Institutului Naţional de Administraţie. În perioada 2004-2008 a fost Senator în Parlamentul României, secretar al Comisiei Juridice de numiri, disciplină şi imunităţi, membru al Comisiei de Afaceri Europene - Comisie permanentă comună a celor două Camere ale Parlamentului, membru în Comisia comună de Elaborare a Codului Electoral al României – secretar; vicepreşedinte al Comisiei de Administraţie Publică, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului.

Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș este președintele Institutului de Științe Administrative "Paul Negulescu".

Uniunea Juriştilor din România i-a decernat în anul 2007 premiul Uniunii Juriştilor pentru lucrarea “Deontologia vieţii publice”, iar în 2008 i-a acordat diploma de excelenţă pentru colaborarea la lucrarea „Constituţia României, comentariu pe articole”, Editura C.H. Beck, Bucureşti, 2008, mai scrie sursa citată.

Foto: observatorulph.ro

Joomla SEF URLs by Artio