Asociaţia Profesională a Transportatorilor APT a transmis o scrisoare deschisă, adresată inclusiv Guvernului, semnalând problemele cauzate de lipsa grupurilor sanitare la capătul traseelor de transport public din Ploieşti. Sindicaliştii reclamă că şoferii TCE Ploieşti au mari probleme din această cauză, în condiţiile în care pe unele trasee toaletele sunt insalubre şi neracordate la apă sau curent, în timp ce la alte capete de linii ele lipsesc cu desăvârşire.

 

APT a transmis o scrisoare deschisă de trei pagini, destinată atât Guvernului, Ministerului Muncii şi Ministerului Sănătăţii, cât instituţiilor locale cu atribuţii în domeniu, de la Direcţia de Sănătate Publică la Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova. Evident, Consiliul Local Ploieşti s-a numărat printre destinatarii scrisorii. În document, Asociaţia Profesională a Transportatorilor reclamă că TCE Ploieşti nu a luat în ultimii ani nicio măsură pentru îmbunătăţirea condiţiilor destinate celor care conduc mijloacele de transport public, deşi încă din 2018 au existat recomandări şi dispoziţii transmise atât de DSP Prahova cât şi de ITM Prahova.

"La trei capete de linii sunt amplasate chiar pe trotuar, printre călătorii care aşteaptă mijloacele de transport în comun, toalete ecologice fără lumină, neracordate la apă şi la canalizare, iar la două capete de linii nu sunt asigurate grupuri sanitare. În contextul actualei pandemii lipsa toaletelor reprezintă un risc ridicat de îmbolnăvire pentru conducătorii auto", se arată în scrisoarea deschisă. 

Joomla SEF URLs by Artio