Primăria Ploieşti pune în practică, zilele acestea, un proiect pe care îl pregăteşte de vreo trei ani, vizând modernizarea sistemului de semaforizare. Autorităţile au finalizat recent licitaţia pentru "upgrade" al sistemului de semaforizare, care vizează 18 puncte din municipiu, majoritatea în zone cu trafic rutier dar şi pietonal foarte intens.

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Direcţiei Tehnic-Investiţii din Primăria Ploieşti, contractul vizează modernizarea semaforizării în 13 intersecţii şi la cinci treceri de pietoni din municipiu. Lucrările s-au făcut deja la trecerea din faţa Universităţii Petrol-Gaze, pe Bulevardul Bucureşti, şi cea de la Rondul I de pe Bulevardul Independenţei. Astăzi, o echipă din partea operatorului lucra pe Bulevardul Republicii, la intersecţia cu strada Vasile Milea, la semaforul din dreotul blocului 7 Etaje.

În planurile autorităţilor ploieştene mai figurează trecerea de pietoni din faţa Halelor Centrale, pe strada Emile Zola, şi cea din dreptul Timken, imediat după coborârea podului de la Gara de Sud, dar şi modernizarea semaforizării în intersecţiile dintre Şoseaua Vestului şi Malu Roşu, Şoseaua Vestului şi Eremia Grigorescu, Elena Doamna şi Traian.

Joomla SEF URLs by Artio