În această săptămână a fost semnat ordinul pentru reluarea șantierului la Școala Specială nr. 1, șantier blocat de mai bine de un an, când Consiliul Județean Prahova a decis să rezilieze contractul cu fostul constructor, din cauza întârzierilor în realizarea lucrărilor.

 

Anunțul privind reluarea lucrărilor a fost făcut miercuri de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader. "Reîncep lucrările la Școala Specială nr 1 din Ploiești. Am reușit să trecem peste dificultățile apărute în construirea noii clădiri destinate copiilor care urmează cursurile Școlii Gimnaziale Speciale nr. 1 din Ploiești! Luni am dat ordinul de începere a lucrărilor destinate finalizării unui imobil adecvat pentru elevii cu nevoi speciale, aflat în imediata apropiere a clădirii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova. Din păcate, primul constructor nu a avut capacitatea de a încheia așa cum se cuvine contractul de lucrări parafat cu Consiliul Județean. Am reziliat contractul, am reluat procedura de achiziție și, spre finalul lunii octombrie, am semnat un nou contract cu o asociere de firme de construcții. Sperăm ca, de această dată, totul să decurgă așa cum este stipulat în contract, iar copiii să beneficieze de o nouă școală care să le ofere condiții mult mai bune decât au în prezent. Imobilul va ține cont inclusiv de nevoile copiilor cu dizabilități locomotorii", a declarat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Primele discuții cu privire la proiect au apărut în 2015, fiind vorba despre un demers realizat împreună cu Ministerul Dezvoltării. Licitaţia a fost lansată la finalul lui 2016, cu un buget alocat de 4,5 milioane de lei, iar în septembrie 2017 a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor. Acestea ar fi trebuit să se încheie în toamna lui 201constata că stadiul de execuție abia ajunse la 7%, nu 80% cât ar fi trebuit să fie, conform calendarului. Prin urmare, contractul cu constructorul a fost reziliat, iar procedura pentru atribuirea lui a fost reluată.

Între timp, CJ Prahova a obținut și o prelungire a contractului cu Ministerul Dezvoltării, astfel încât să nu piardă finanțarea pentru proiectul Școlii Speciale nr. 1 Ploiești.

Imobilul va dispune de săli de clasă, cabinete medicale, laboratoare și săli de terapie, dar și de un lift special pentru beneficiarii cu dizabilități locomotorii.

Foto: CJ Prahova

Joomla SEF URLs by Artio